FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 168., 2023/10.

Balatoni frissítés, testnek-léleknek / Diabéteszes gyermekeknek segít a Szurikáta Alapítvány / Kulturális összetartás – az Újkazinci Baráti Kör / Vadászok jótékonykodtak Veszprémben / Életmentés a földrengés sújtotta Törökországban

Balatoni frissítés, testnek-léleknek

A Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület első látásra ugyan extrém formában, de kívül-belül frissítő hatású csobbanással kapcsolódik újra a természethez, gyakran nulla fokhoz közeli vízben. Idén az egyesület vállalkozott a 3. Téli Balaton-átúszás szervezésére, melynek kvalifikációs úszáspróbái zajlanak.

Diabéteszes gyermekeknek segít a Szurikáta Alapítvány

A Szurikáta Alapítvány 2014-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy megkönnyítse a diabéteszes gyermekek és fiatalok családjainak mindennapjait. Az Alapítvány elnöke és mind a mai napig fő hajtómotorja, Kocsisné Gál Csilla, lánya diagnózisakor szembesült a diabéteszellátás hiányosságaival, valamint a cukorbetegséggel kapcsolatos tévhitekkel.

Kulturális összetartás – az Újkazinci Baráti Kör

A szabadidő hasznos eltöltése igényes, szórakoztató programokkal, valamint baráti kapcsolatok ápolása. Ezek a legfontosabb sajátosságai az Újkazinci Baráti Körnek, mely napjainkban már nem csak Kazincbarcika, hanem a régió társadalmi, valamint kulturális szövetének elengedhetetlen része.

Vadászok jótékonykodtak Veszprémben

A Veszprém Vármegyei Vadászkamara minden évben fontos feladatának tekinti, hogy jótékony kezdeményezéseket valósítson meg. A vadásztársadalom példaértékű összefogása révén a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház idén jelentős összeget fordíthat egészségügyi fejlesztésre. Ünnepélyes keretek között adták át a nem mindennapi, több mint öt és fél milliós összeget.

Életmentés a földrengés sújtotta Törökországban

A törökországi és szíriai földrengések során a magyar mentőcsapatok kivételes munkabírásukkal, tettrekészségükkel mutattak példát a világnak. Ezen alakulatokat két szolnoki életmentő, valamint kutyáik is segítették: Kröpfl Erzsébet és Szolka, valamint Turi László és Smile. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a mentőcsoport többi tagjáról és négylábú segítőikről sem.

A teljes adás (26:00)

– Balatoni frissítés, testnek-léleknek
– Diabéteszes gyermekeknek segít a Szurikáta Alapítvány
– Kulturális összetartás – az Újkazinci Baráti Kör
– Vadászok jótékonykodtak Veszprémben
– Életmentés a földrengés sújtotta Törökországban

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Biomassza alapú fűtés, energiahatékonyság

Következő cikk

Nyílt levél az EP képviselőknek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…