FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nyílt levél az EP képviselőknek

Mi – az épített környezetet érintő 38 érdekcsoport koalíciója, amely több mint 6000 szervezetet képvisel – arra kérjük az Európai Parlament képviselőit, hogy támogassák az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság (ITRE) által elfogadott kompromisszumos EPBD módosító javaslatot.

Egy hónappal ezelőtt az érdekszövetség az EP ITRE tagjaihoz szólt, jelen felhívásával viszont már az Európai Parlament összes hivatalban lévő képviselőjét szólítja meg.

Az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták, a Renew Europe, az Európai Zöld Párt és a Baloldal által az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv (EPBD) felülvizsgálatáról elért pártközi kompromisszum több hónapos részletes vitát követően született meg, és olyan igazságos és kiegyensúlyozott megállapodást jelent, amely minden európai polgár számára eredményes lesz.

A kompromisszumos megállapodás:
● Az éghajlatváltozás elleni küzdelem és annak biztosítása, hogy az uniós polgárok jobb minőségű épületeket használhassanak.
● évente 3,3 millió magas színvonalú zöld munkahelyet teremt az EU-ban
● csökkenti az orosz gáztól való függőséget és erősíti az energiabiztonságot.
● 35 millió uniós polgárt fog kimenekíteni az energiaszegénységből

Az EPBD közelgő plenáris szavazásán az Ön választópolgárainak szükségük van arra, hogy egységesen kiálljanak a következők mellett és szavazzanak mellette, hogy a jogalkotási folyamat időben lezárulhasson. Amint azt az alábbiakban részletezett széles körű koalíció támogatása is mutatja, az építőipar támogatja az EPBD felülvizsgálatát, és készen áll arra, hogy az európai emberek és a társadalom számára kedvező változásokat hozzon.

A WorldGBC és a csatlakozott 37 szervezet az építőipari értéklánc teljes vertikumából arra szólítja fel az Európai Parlament képviselőit, hogy támogassák az ITRE bizottság megállapodását az EPBD felülvizsgálatáról. Cselekednünk kell most, hogy a fenntartható épületállomány minden előnyét kiaknázhassuk.

szerk/ford: Tóth János, forrás: CEI-Bois 03-09

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 168., 2023/10.

Következő cikk

Környezettudatos erdészeti központ Csehországban




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version