FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Silbo az összes raklapcsomagolását papírra cseréli a Mondi segítségével

(05/31/2023 / sbr)

A Mondi együttműködött a Silbo céggel, hogy a raklapcsomagolást a műanyag stretchfóliáról a Mondi kraftpapír Advantage StretchWrap termékére cserélje. A Silbo az első EW Technology PaperWrap gépet telepítette a lengyelországi Zoryban található üzemében, és fenntarthatóbb rugalmas csomagolást biztosít ügyfelei széles köre számára, beleértve a gyümölcs- és zöldségszállítókat is.

A Mondi Advantage StretchWrap felelősségteljesen beszerzett rostokból készül, és nem tartalmaz műanyagot vagy bevonatot. Megújuló erőforrásból, fából készült, és teljes mértékben újrahasznosítható a meglévő papírhulladék-áramokban, támogatva ezzel a körforgásos gazdaságra átállást. A Mondi független életciklus-elemzést (LCA) készíttetett, amely kimutatta, hogy az Advantage StretchWrap számos fontos környezeti hatáskategóriában jobban teljesít, mint a hagyományos műanyag stretchfólia. A papír kivételes átszúrásállósággal rendelkezik, nagy nyúlási tulajdonságokkal kombinálva, amelyek robusztus védelmet nyújtanak az áruk széles körének a szállítás során.

A műanyag fóliáról a papírra átállás a Mondi, a Silbo és az EW Technology közötti szoros munkakapcsolatnak köszönhetően vált lehetővé. Az Advantage StretchWrap teljes tekercsét fel lehet helyezni a teljesen automatizált gépre anélkül, hogy újra kellene tekerni. Az Advantage StretchWrap tekercs nagyobb méreteinek köszönhetően csak 400-600 raklaponként kell cserélni, szemben a műanyag csomagolóanyag 40-80 raklaponkénti cseréjével, ami időt és pénzt takarít meg.

Marcin Spiewok, a Silbo vezérigazgatója szerint: “Szenvedélyesen támogatjuk a globális gyártókat a műanyag csomagolásról a fenntarthatóbb alternatívákra áttérésben, és jól ismertek vagyunk innovatív technológiánkról és globális forgalmazási hálózatunkról. Ez a fejlesztés nem csak a fenntarthatóságról szerzett hírnevünket támogatja, hanem valamennyi ügyfelünk és végfelhasználóik számára is előnyös lesz, és nagy hatást gyakorol. Igazán izgatottak vagyunk, hogy az elsők között vezethetjük be az Advantage StretchWrap-et az ellátási láncunkba, és nagyon élveztük az egész folyamatot a Mondi és az EW Technology-val.”

Bartosz Babicz, a Mondi Advantage StretchWrap termékmenedzsere hozzátette: “Ez hatalmas lépés az egész csomagolóipar számára, és jól illusztrálja a MAP2030 kötelezettségvállalásainkat – a papír megújuló és újrahasznosítható anyagként felhasználása az anyagok forgalomban tartása és a hulladék csökkentése érdekében. Csapatként dolgoztunk azon, hogy a Silbót megerősítsük saját céljainak elérésében, hogy fenntarthatóbbá váljon. Az Advantage StretchWrap hatékony alternatívát kínál a műanyag fóliával szemben, és a termékek továbbra is ugyanazt a védelmet kapják, nagyon fontos előnnyel: a létesítmény fenntartható megoldást kínál a Silbo összes ügyfele számára, és globális szinten javítja az összes raklapjuk fenntarthatósági útját.”

Forrás: ipwonline.de

FATÁJ észrevétel: A bútor és ablak-ajtó gyártók és sok más faipari tevékenységűek is jó sok zsugorfóliát használnak a legkülönbözőbb célokra. Így a fenti papíripari újítás, e fa-alapú termék idővel megérkezhet majd a hazai faiparba, fakereskedelembe is. (MM)

Előző cikk

KSH - friss adatok a lakhatásról

Következő cikk

Pápateszér = Európa klímasztárja



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések