FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Design Management Díj 2023

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) idén június 12-ig várja a jelöléseket Design Management Díjra, amelyen keresztül egymillió forintos támogatást kaphatnak a dizájntudatos szervezetek.

Az elismerésre a bírálóbizottság tagjain kívül bárki jelölhet vállalkozásokat, nonprofit intézményeket. Az egymillió forinttal járó díj célja elismerni a dizájntudatos szemléletben, a dizájn alkalmazásában és szakszerű menedzselésében élen járó szervezeteket – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) több mint tíz éve díjazza a dizájnmenedzsment-szemléletet jól alkalmazó szervezeteket. A Design Management Díjra (DMD) idén is bárki jelölhet látókörébe eső szervezeteket, vállalkozásokat vagy intézményeket június 12-ig. Amennyiben valaki a saját szervezetét nevezné, a nevezés és a pályázati dokumentáció benyújtási határideje június 25. A díjazott oklevélben és bruttó egymillió forint pénzjutalomban részesül.

A díjra olyan szervezetek felterjesztését várják, amelyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a dizájnmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekszenek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

Az eddigi díjazottak között ugyanúgy voltak kis- és középvállalatok, mint nonprofit intézmények, kifejezetten dizájnnal foglalkozó vagy kereskedelmi profilú cégek. A nyertesek között szerepelt korábban a Panyolium gyümölcsfeldolgozó manufaktúra, a budapesti Radnóti Miklós Színház, a Plydesign bútoripari cég vagy a Varga-Flexo nyomdaipari vállalkozás. Ezekben az intézményekben és cégekben közös, hogy működésük során szem előtt tartják a dizájnalapú gondolkodás, a szisztematikus építkezés, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait, és ezeket kreatívan, a felhasználói igények, a technikai lehetőségek és az üzleti siker mentén valósítják meg.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűriben Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Bachmann Bálint építész, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora, Bendzsel Miklós, a Magyar Mérnökakadémia elnöke és Cselényi Krisztina, az Anest Csoport vezérigazgatója foglal helyet.

forrás: MTI

Előző cikk

Erősödő agrárgazdaság

Következő cikk

A fa a 21. század építőanyaga



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…