FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 183., 2023/25.

Élet az erdőben – A homoktalaj növény- és rovarvilága / Vadasparki túra – Bagoly / Fák, Virágok – Színkavalkád a Jeli Arborétumban / Fenntartható visszafejlődés – A walipini termesztési mód / Élet a szarvasfarmon – Legeltetés a festői dombok között

Élet az erdőben – A homoktalaj növény- és rovarvilága

A Peszéri-erdő jellegzetes pusztai élővilága továbbra is rabul ejtő csodákat tartogat. Bemutatunk ezekből pár, elsőre talán kevésbé jelentősnek tűnő, ám annál hangsúlyosabb környezeti részletet.

Vadasparki túra – Bagoly

Az egyik legkedveltebb és legismertebb madárfaj, a bagoly. Könyvekből, filmekből vagy éppen a vadasparkból is ismerős lehet, azonban valóban jól ismerjük ezt a kivételes állatot?

Fák, VirágokSzínkavalkád a Jeli Arborétumban

A Jeli Arborétum ebben az időben virágzó évelői káprázatos látványt nyújtanak. Szemet gyönyörködtető a színek tengerében úszó természet mesés látványa.

Fenntartható visszafejlődés – A walipini termesztési mód

Ismét bekapcsolódunk a Cegléd környéki Tulipános Tanya mindennapjaiba. Az önellátó gazdálkodásban kiemelt szerepük van az üvegházaknak vagy a fóliasátraknak. Létezik azonban egy előbbiektől hatékonyabb és praktikusabb formája is a növénytermesztésnek, nevezetesen a „walipini”.

Élet a szarvasfarmon – Legeltetés a festői dombok között

A gyeppel borított területek lehetőségeinek kiaknázására a legeltető állattartás a legtermészetesebb módszer. A Bőszénfai Szarvasfarmon pedig jól megférnek egymás mellett a békésen falatozó bivalyok, szürkemarhák vagy éppen a szamarak is.

A teljes adás (26:00)

– Élet az erdőben – A homoktalaj növény- és rovarvilága
– Vadasparki túra – Bagoly
– Fák, Virágok – Színkavalkád a Jeli Arborétumban
– Fenntartható visszafejlődés – A walipini termesztési mód
– Élet a szarvasfarmon – Legeltetés a festői dombok között

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

A legjobb erdésztanuló (2023)

Következő cikk

Harmadik oldal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések