FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kisfilm készül a Jeli Arborétumról

A vasvári ComMedias Egyesület a Vasi Hegyhát értékeit mutatja be néhány perces, lényegre törő, elsősorban figyelemfelkeltő epizódokból álló sorozatában. Premier: várhatóan 2023. novemberben.

Szép Bence, az ismert humorista, stand up comedy-s ragadott kamerát, hogy a Vasi Hegyhát értékeiről kisfilmsorozatot készítsen. A győrvári csata, a vasvári búcsújárás hagyománya, a Vaskapu és dr. Bendefy László hagyatéka mellett a stáb feldolgozza a Jeli Arborétum kihagyhatatlan látnivalóit is.

Gróf Ambrózy-Migazzi István egykor örökké zöldellő kertet álmodott. Hagyatéka igazán jó kezekben van. Jó látni a Jeli Arborétum folyamatosan fejlődését – mondja Szép Bence, aki 8 éves kora óta rendszeresen visszajár ide, ám utoljára 5 éve kereste fel az arborétumot.

Az Ambrózy-kilátót és a lombkorona sétányt eddig csak képen látta. Úgy fogalmazott: élőben egyszerűen lenyűgöző. Ruborits Tamás, az arborétum „főkertésze” olyan lelkesedéssel és hatalmas tudással mesél minden növényről és a tervekről, hogy biztos vagyok abban, jó kezekben van a botanikus kert. A Jeli Arborétumot minden évben, és most már nem csak a rododendronok fővirágzása idején érdemes felkeresni.

Ízelítőül néhány fotó a forgatásról, és a júliusi látnivalókból. Ebben a hónapban hétköznap 9.00-15.00 óráig, hétvégén 9.00-17.00 óráig várjuk kedves látogatóinkat a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Jeli Arborétumában.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Agancsozó - új társasjáték született

Következő cikk

Az erdők újra társadalmunk középpontjába kerülhetnek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések