FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fenntarthatósági innovációs napot rendezett a Soproni Egyetem

A Soproni Egyetem Fenntarthatósági Innovációs Napja – a Soproni Ünnepi Hetek keretében – pénteken szakmai előadásokat kínált többek között az okoserdők és a vadasparkok szemléletformálásáról. Délután az a 6 hallgatói projekt mutatkozott be, melyek a Hungarian Startup University Program keretében Sopronban születtek.

Az első előadást dr. Kalicz Péter, az Erdőmérnöki Kar egyetemi docense tartotta. Prezentációjában arra kereste a választ, miért is van szükség Okoserdőre? Bemutatta az Egyetem korábban elindult Smart Forest projektjét, az erdőben elhelyezhető szenzorok működését, de szó esett a mesterséges intelligenciáról is.

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója  a létesítmény nézőpontjából közelítette meg a fenntarthatóság témáját, és felvillantotta az évi 190 ezer látogatót fogadó vadaspark jövőbeni törekvéseit.

Dr. Polgár András, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának egyetemi docense  egy rendkívül modern kutatás, a karbonlábnyom-számítás módszertani és szabványi kereteit mutatta be előadásában.

A Mecsekerdő területén működő Mókus Suli – Erdő Háza erdei iskola vezetője, Scheitler Adrienn zárta a szakmai délelőttöt: Fenntarthatóság és szemléletformálás a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolájában című előadásával. 

forrás: SopronMédia

Előző cikk

Alsószenterzsébet fűrészüzeme

Következő cikk

Gráner Géza Ernő elismerése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések