FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 188., 2023/30.

Esterházy ragyogás – porcelánkiállítás Fertődön / Az Esterházy-kastély színpompás rózsakertje / Fák, Virágok – virágzó cserjék és díszfák Jeliben / Erdő Ernő bácsi meséi – Aljnövényzet / Látványos panoráma a Nagykanizsai kilátóból / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Kilátók / Vadászkinológiai konferencia – fókuszban a vadászkutyák

Esterházy ragyogás – porcelánkiállítás Fertődön

„Esterházy ragyogás” címmel nyílt herendi porcelán kiállítás Fertődön, az impozáns Esterházy-kastélyban. A káprázatos tárlat közel egy esztendőn keresztül várja az esztétikus műalkotásokat kedvelő közönséget.

Az Esterházy-kastély színpompás rózsakertje

Az Esterházy-kastélyból kilépve akaratlanul is szembetűnik a színek pompás kavalkádjában úszó Rózsakert. A II. világháború és az azt követő időszakban szinte teljesen tönkrement. Napjainkban azonban újra egykori, magával ragadó fényében tündökölhet a kert, melyre megálmodója, Cziráki Margit hercegné is méltán lehetne büszke.

Fák, Virágok – virágzó cserjék és díszfák Jeliben

Ugyan már megannyi különleges növényfajt bemutattunk Önöknek, ennek ellenére még mindig ámulatba ejtő értékekkel bír a Jeli Arborétum gazdag flórája. Színpompás cserjék, harsogó árnyalatú díszfák jellemzik a kert nyári időszakát.

Erdő Ernő bácsi meséi – Aljnövényzet

A fák alatt található, a talajon lakó kicsiny növényeket hívjuk együttesen aljnövényzetnek. Ide tartoznak például a bokrok, virágok, gombák, mohák, páfrányok. Ezek a növények árnyékolják a földet, ezzel megvédve azt a kiszáradástól.

Látványos panoráma a Nagykanizsai kilátóból

A nagykanizsai kilátó a Csónakázó-tó környékének látványossága immár hosszú évek óta. Engedjék meg Nézőink, hogy túra célpontnak ajánljuk, a nyári természetjárás idejére, ezt a remek panorámával megáldott kilátót.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Kilátók

Az ország számtalan területén, legyen az bármilyen földrajzi adottságokkal rendelkező terület, találkozhatunk kilátókkal. A kirándulók nagy örömére egyre több helyen magasodnak ezek a közjóléti létesítmények, melyeket lelkesen használatba is vesznek a turisták.

Vadászkinológiai konferencia – fókuszban a vadászkutyák

A vadászok gyakran veszik igénybe kutyák segítségét. A kinológia – többek között – a különféle vadászatra alkalmas kutyák fejlődésével, valamint képességeivel foglalkozik. A Vadászkamara szakmai konferencia keretében vitatta meg a vadászkinológiát érintő problémákat, az átalakuló vadgazdálkodás kérdéseit.

A teljes adás (26:00)

– Esterházy ragyogás – porcelánkiállítás Fertődön
– Az Esterházy-kastély színpompás rózsakertje
– Fák, Virágok – virágzó cserjék és díszfák Jeliben
– Erdő Ernő bácsi meséi – Aljnövényzet
– Látványos panoráma a Nagykanizsai kilátóból
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Kilátók
– Vadászkinológiai konferencia – fókuszban a vadászkutyák

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Vegetációtüzek Európában

Következő cikk

Termőföld ársapka: élt két hónapot



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések