FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 191., 2023/33.

20 éves a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozata / Fák, Virágok – Hortenziák és ápolásuk / Fenntartható visszafejlődés – Uborkabefőzés / Élet az erdőben – Orchideák a Peszéri pusztán / Vadvilág – Nyári végi hangulatok

20 éves a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozata

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozata idén ünnepli 20. évfordulóját. Az eltelt évtizedek alatt az esemény egyre népszerűbb lett, mind a művészet-kedvelők, mind a természet-szeretők körében.

Fák, Virágok – Hortenziák és ápolásuk

A Jeli arborétum színpompás virágaiból már jó néhány példányt megmutattunk. Ezúttal sem teszünk másként. Most azonban a hortenziák prezentálásán túl egy növényápolási tevékenységbe is betekintést adunk, kedves Nézőinknek.

Fenntartható visszafejlődés – Uborkabefőzés

Cegléd felé vesszük az irányt; a Tulipános tanya egyik ízletes zöldsége, az uborka kerül terítékre. Szüretelés és befőzés – ez a fő témája ennek a blokknak.

Élet az erdőben – Orchideák a Peszéri pusztán

Színes növények virágoznak a peszéri pusztán, ahol számos orchidea fajjal is találkozhatunk, ha figyelmesen a lábunk elé nézünk. Egy kis ízelítőt kínál a helyszín értékes növényeiből Vadász Csaba, természetvédelmi őr.

Vadvilág – Nyári végi hangulatok

Hazai nagyvadjaink élvezik – a tavalyi aszályos évhez képest – enyhébb és csapadékosabb idei nyarat. A vaddisznók kedvenc helyszínei a vizes élőhelyek, melyeket agancsos barátaink, a szarvasok sem vetnek meg. Utóbbiak már készülnek az őszi szarvasbőgés és barcogás időszakára.

A teljes adás (26:00)

– 20 éves a Muzsikál az Erdő rendezvénysorozata
– Fák, Virágok – Hortenziák és ápolásuk
– Fenntartható visszafejlődés – Uborkabefőzés
– Élet az erdőben – Orchideák a Peszéri pusztán
– Vadvilág – Nyári végi hangulatok

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – október 11.

Következő cikk

Erdőlátogatás korlátozása - Kaszó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések