FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

5. Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra

Szeptember 23-án immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra, és már másodszor rajtolt el a Családi Ipoly-kör, mely a határon átnyúlva a Burdán is áthalad. Az eseményt a kezdetektől Szob Város Önkormányzata fogadta, most is Szobon, a Duna-parton gyülekeztek az esőben reggel a versenyzők.

Az idei évben több, mint 2200 fő regisztrált előzetesen az eseményre, de az esős, hűvös idő miatt a legbátrabbak maradtak ringben. A hosszú táv 10.00 órakor rajtolt, több, mint 400 fő vágott neki esőben, szélben a 90 km-es kör teljesítésének.

Sajnos a szervezéstől függetlenül tragédia is történt ezen a körön, egy versenyző rosszul lett és annak ellenére, hogy a mentők szinte azonnal a helyszínre értek, majd elkezdték a szakszerű ellátását, az életét nem sikerült megmenteni. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, hozzátartozóknak, barátoknak, egyben köszönjük az orvosok odaadó munkáját

A Családi Ipoly kör 11.30-kor indult, majdnem 100 bringás részvételével. Itt túravezető kísérte a csapatot, mert a Felvidéken a Burda hegységben nem lehet jelölni a pályát. A kalandos, sáros, köves szakaszokon a legkisebbek is nagyon ügyesnek bizonyultak, így mindenki bár sárosan, de mosolygósan érkezett vissza Szobra.

A Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra szervezését az Ipoly Erdő Zrt. kezdetek óta jelentős mértékben támogatja, mind támogatás, mind szervezési feladatok átvállalása tekintetében. A hosszútáv kerékpáros szervízautóját, valamint a családi Ipoly kör túravezetőjét is az erdészeti társaság biztosította.

Fotók: Szabó Csaba, Horváth Barnabás
Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

Előző cikk

Erdészekkel kerekeztek

Következő cikk

Közfoglalkoztatás a KEFAG-nál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések