FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Két keréken a tisztább levegőért!

Indul a tekAIRd körbe! Pályázat. A HungAIRy LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnereinek egyik kiemelt témája a kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek mentén hirdeti meg 2023-ban a tekAIRd körbe! pályázatot.

A környezet- és egészségtudatos életmódra nevelést sohasem lehet elég korán, vagy túl későn kezdeni. Játékos versennyel próbálják a kerékpáros közlekedést megszerettetni a gyermekekkel, fiatal felnőttekkel, családokkal.

A pályázat két részből áll: az elsőben – a közlekedésbiztonságra nagy hangsúlyt fektetve – a jelentkezők feladata, hogy kerékpárjuk és egy GPS navigációs rendszer segítségével minél érdekesebb alakzatokat rajzoljanak ki a térképen. A GPS-szel rögzített alakzatok képként (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a pályázók, a nyertesekről pedig az előzsűrizést követően a projekt Facebook-oldalán kiírt közönségszavazás dönt.

A pályázat másik részében valamelyik magyarországi tó – a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, a Fertő tó – körbetekerése a feladat, GPS navigációs rendszer segítségével dokumentálva. A távot teljesítők szintén a navigációs rendszerrel rögzített alakzatok képként (JPEG) beküldésével jelentkezhetnek a nyereménysorsolásra. Emellett a távot a legnagyobb létszámú csoporttal teljesítő pályázókat külön díjazzák a pályázat kiírói.

Amennyiben több személy együttesen, egy időben tekeri körbe az alakzatot vagy tavaink egyikét, az elkészült képpel csak egy pályázó jelentkezhet, a csapatról készített fénykép feltöltésével és a csapat létszámának feltüntetésével.

A közönségszavazás 1–3. helyezettje ajándékcsomagban részesül, a sorsoláson résztvevők pedig szintén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A pályázat időtartama: 2023. június 6. 14 óra – 2023. szeptember 22. éjfél

A pályázati kiírás: www.hungairy.hu/tekaird-korbe-2023

A HungAIRy LIFE integrált projektről: A HungAIRy, Magyarország első környezetvédelmi LIFE integrált projektje környezetünk egyik legjelentősebb problémájára, a légszennyezésre kíván választ adni a levegőminőség javításával 10 magyar településen. Ezt többek között egy döntéstámogató, levegőminőség-modellező eszköz fejlesztésével, új légszennyezettségi mérőállomások telepítésével, az érintett települések levegőminőségi terveinek felülvizsgálatával, szemléletformáló, tájékoztató tevékenységgel, helyi pilot akciókkal, valamint egy országos tanácsadói hálózat működtetésével valósítják meg a projektben részt vevő szervezetek.

Az Európai Unió által támogatott LIFE integrált projektek nagy területeken hivatottak természet- és környezetvédelemmel, vagy klímaváltozással kapcsolatos tervek vagy stratégiák megvalósítására, amelyeket a megfelelő uniós jogszabályok írnak elő, elsősorban a természet, víz, hulladék, levegő, valamint a klímaváltozás területén.

Bővebb információ:
www.hungairy.hu
www.facebook.com/LIFEIPHUNGAIRY
www.instagram.com/hungairylifeip
www.youtube.com/@hungairy
hungairy@hoi.hu

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

FATÁJ megjegyzés:

Miért ne lehetne a fentiek szerinti feladatot kifejezetten erdei kerékpárutakon teljesíteni? Az ilyen “terepi rajzolat” talán még értékesebb, mint ennek városi változata, amely a burkolt utakon készül.

Előző cikk

Az Év Belsőépítésze

Következő cikk

Év Erdésze 2023 - Jánosi Kristóf



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések