FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorüzemi bokrétaünnep

Az alig több mint száz lakosú Szorosadra (Somogy vármegye) hamarosan egy bútorgyártó üzem települ. Az egyedi lapraszerelt bútorgyártó üzem alapkövét még áprilisban tették le, és a befejezéséhez közeledik az építkezés.

A 400 négyzetméteres csarnokra már tetőszerkezetet emeltek, a falak állnak, csupán a belső helyiségek kialakítása várat magára, de másfél-két hónapon belül lezárulhatnak a munkálatok. Még az idén elkészül a beruházás, és jövőre megindulhat a termelés. Egyedi megrendelések alapján, CNC technológiával készülnek majd a bútorok az új szorosadi üzemben. A cégnek másutt is működik telephelye, irodái, az ott felvett rendeléseket interneten átküldik a Koppány-völgyi faluba, ahol legyártják a bútorokat, és kérésre elszállítják és beszerelik. A tervek szerint 4-5 helyi munkavállalónak is állást biztosíthat az új üzem, ők főként az áru pakolásában vesznek részt. A bútorgyártásban az alapanyagok árai változtak, de nem nőttek annyira, mint más építőanyagoké, így az ellátás biztosítottnak tűnik a szorosadi üzemben. 

Fotó: TIBOR KOVACS

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy tudatos gazdaságfejlesztési szándék áll a szorosadi beruházás létrejötte mögött, amelyet az állam 123 millió forinttal támogat. Nem a a Hidegkút Bútor Kft. volt az egyetlen vállalkozás, amelyet a megnyíló pályázatok segítségével a környékre hoztak volna, jegyezte meg Simonics Ervin polgármester. A bútorüzem vásárolt először telket, és sikerrel megvalósították a pályázat feltételeit, a jövőben iparűzési adóval segítik a kistelepülést, és növelik a foglalkoztatást.

forrás: SONLINE

Előző cikk

Somogyi vadétel-főzők győzelme

Következő cikk

Környezetbarát játékok - új szakkönyv




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version