FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Illegális bevándorlók a Börzsönyben és a Cserhátban

forrás: police.hu

Az elmúlt időszakban erdeinkben, mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban, megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák-magyar határszakasz felé tartanak kisebb vagy nagyobb csoportokban.

A térségben fokozott rendőri jelenlét tapasztalható. Az erdészeti társaság munkatársai jó terepismeretük miatt a hatóság munkáját kérésüknek megfelelően segítik. A rendőrség kérését tolmácsolva kérjük az erdőlátogatókat, ha illegális bevándorló csoporttal találkoznak ne teremtsenek velük kapcsolatot, ne próbálják megállítani, feltartóztatni őket. Amint lehetőségük adódik jelentsék be az észlelés helyszínét a 112-es segélyhívó számon. Bár attrocitásról, erőszakos eseményről sem az erdőgazdaságnak, sem a hatóságnak nincs tudomása, a magányos túrázást és az éjszakai erdei tartózkodást jelenleg nem javasoljuk.

Tapasztalatunk szerint sajnos az erdőben hátrahagyott hulladék mennyisége is megnövekedett az elmúlt hetekben, ezt munkatársaink igyekeznek mielőbb begyűjteni, de a terület nagysága okán kapacitásaink végesek. Így arra kérjük a túrázókat, ha lehetőségük van rá, segítsék a hulladék összegyűjtését. Minden apró lépés, egy-egy kis zacskó szemét begyűjtése és a legközelebbi szemétgyűjtő edényhez juttatása nagy lélegzetvétel a természetnek.


Köszönjük együttműködésüket! 

Ipoly Erdő Zrt.

Előző cikk

Falvak fái - Őrhalom

Következő cikk

SOE FMKK új dékánhelyetteseiStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…