FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa-csalók bírósági tárgyalása

A két vádlott már két alkalommal sem ment el az előkészítő ülésre. Ha most sem jelennek meg körözést adhatnak ki ellenük.

Csalás bűntette miatt áll a Tatabánya Járásbíróság elé csütörtökön a két tűzifacsaló. A Tatabányai Törvényszéktől a Kemma.hu megtudta, hogy a vádirat szerint a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019 januárjában elhatározta, hogy jogtalan haszonszerzési célzattal, tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül tűzifát kínál megvételre internetes hirdetési oldalakon, majd a hirdetésre vásárlási szándékkal jelentkező személyektől a tűzifa vételárának előre történő átutalását kéri.

A II. rendű vádlott oly módon nyújtott szándékosan segítséget, hogy a saját nevére bankszámlát nyitott és a bűncselekmények elkövetéséből származó, a bankszámlájára érkező pénzösszegeket átutalta vagy személyesen felvette, majd az ismeretlen személy részére átadta azt. Az I. rendű vádlott két sértett vonatkozásában oly módon vett részt a bűncselekmények elkövetésében, hogy a valótlan tartalmú hirdetésben megadott telefonszámon ő egyeztetett a sértettekkel a tűzifa megvásárlásáról és annak kiszállításáról. A beszélgetések során ő adta meg a sértetteknek a II. rendű vádlott bankszámlaszámát.

A nyomozás során ismeretlenül maradt személy a hirdetésekben szereplő tűzifával nem rendelkezett, szándéka a vevőként jelentkező személyek által vételárként átutalt pénzösszegek megszerzése volt. Összesen négy sértettnek 72 ezer és 510 ezer forint összeg közötti kárt okozott.

Mivel a bíróságon a korábbi két időpontra kitűzött előkészítő ülésen nem jelent meg az egyik csaló sem, így a bíró elrendelte, hogy az új előkészítő ülés előtt a rendőrök menjenek ki a két férfi ismert tartózkodási helyére, és gondoskodjanak arról, hogy eljussanak a járásbíróságra. Ha a lakcímükön nem találják őket, akkor akár körözést is kiadhat rájuk a bíróság. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészségtől megtudtuk, hogy indítványozták, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat pedig ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre. 

forrás: KEMMA 09-06

Előző cikk

KSH: fogyasztói árak +16,4%-on

Következő cikk

Alig keresik a tűzifát a Jászságban




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version