FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 203., 2023/45.

Diabétesz és az erdei túra – segítség az érintetteknek / Vadasparki túra – Nyestkutya / Hét kenyér ökofarm – Kenyérkészítés / Gímtrófeaszemle az Uzsai Erdészetnél / Országos Vizsla Főverseny – a vadászebek versenye

Diabétesz és az erdei túra – segítség az érintetteknek

Természetesen mindannyian előszeretettel járjuk a természetet, azonban van egy olyan egészségügyi probléma, amely akár egy erdei túra során is megmutatkozhat. Nevezetesen a diabétesz, melynek tüneteiről és kezeléséről fontos beszélnünk.

Vadasparki túra – Nyestkutya

A nyestkutya, bár a vadasparkokat látogató gyermekek egyik kedvence, sajnos nem őshonos hazánkban. Ebből kifolyólag sok problémát okozhat jelenléte a magyar erdők ökoszisztémájában.

Hét kenyér ökofarm – Kenyérkészítés

A kenyér ikonikus jelképe magyarságtudatunknak. A keresztény gondolkodásban is kiemelt fontosságú: a Biblia szerint Jézus kenyérrel táplált több ezer éhezőt.

Gímtrófeaszemle az Uzsai Erdészetnél

Idén októberben immár kilencedik alkalommal invitálta trófeaszemlére és vadászmisére a szakmai és civil érdeklődőket a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Az Uzsai Erdészet trófeaszemléjén 31 elejtett gímszarvas trófeáját mutatták be a közönségnek.

Országos Vizsla Főverseny – a vadászebek versenye

A vizslafajtákat társállatként tartják, hiszen egy barátságos, sokoldalú és gazdájáért odaadó kutya. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy ezeknek a vadászkutyáknak fontos szerepük van a vadászat során. Az Országos Vizsla Főverseny során három részből álló – mezei, vízi és erdei munka – versenyszámokban kell az ebeknek próbára tenni tudásukat.

A teljes műsor (26:00)

– Diabétesz és az erdei túra – segítség az érintetteknek
– Vadasparki túra – Nyestkutya
– Hét kenyér ökofarm – Kenyérkészítés
– Gímtrófeaszemle az Uzsai Erdészetnél
– Országos Vizsla Főverseny – a vadászebek versenye

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Erdők, erdőgazdálkodás Magyarországon 2022

Következő cikk

Wood be nice - faiparmarketing



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések