FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Wood be nice – faiparmarketing

A ProHolz Ausztria ifjúsági kampánya a Z generáció alapvető értékeivel foglalkozik, mint a biztonság, az önrendelkezés, a technológia iránti nyitottság, és rámutat a faipar széles területének megfelelő karrier-ajánlataira. Többek között: munkabiztonság & csúcstechnológia. Ilyenek a faipari munkalehetőségek (Ausztriában).

A ProHolz Ausztria legújabb kampánya a leendő faipari munkavállalók (Z generáció tagjai) faiparról alkotott érzéseit, tudását, véleményét igyekszik olyan irányba bővíteni, befolyásolni, változtatni hogy a közeljövőben, minél többen válasszák majd ezt az ágazatot a saját karrierjük megalapozásához, építéséhez.

Ennek érdekében informatív weboldalt hoztak létre, és a célközönséghez szóló, rövid és pörgős videokat is készítettek, melyeket a YouTube, az Instagram és a TikTok felületein igyekeznek célba juttatni. Figyelemre méltó, hogy a facebook rendszerét nem használják a kampány során.

A megfelelő iparágat keresed? Wood be nice.

Ahol fa van, ott van jövő. Izgalmas szakmák, forradalmi technológiák, csúcstermékek és világszerte sikeres családi vállalkozások várják Önt a faipar izgalmas világában.

Pont a TE számodra megfelelő? Az osztrák faiparban biztosan megtalálod az NEKED megfelelő munkát. Ezen az oldalon minden fontos információt megtalálsz a faiparról, és számos okot, amiért ez az iparág megfelelő számodra. Áttekintést kaphatsz a munkaköri profilokról, a tanulószerződéses gyakorlati helyekről, az iskolákról és egyéb képzési programokról.

Szeretnél többet megtudni a faiparról? Wood be nice.

Mivel foglalkozik valójában a faipar? Egyszerűen fogalmazva, a fából csúcstechnológiás termékeket és anyagokat állít elő.

A látványos, akár 24 emelet magas felhőkarcolókkal rendelkező faépületek éppúgy hozzátartoznak ehhez, mint a ruháidat díszítő textilszálak vagy a sílécek, amelyeken a világ legjobb síelői versenyeket nyernek.

Az erdőgazdálkodás biztosítja a fűrész-, bútor-, faépítő-, panel- és papíripar világszerte keresett termékeinek alapanyagát. Az asztalosműhelyek épületelemeket gyártanak és faszerkezeteket szerelnek össze. Az asztalosműhelyek egyedileg testre szabott belső berendezési tárgyakat gyártanak.

Különösen kiemelkedő, hogy ezen innovatív vállalkozások közül sokan több generáció óta családi tulajdonban vannak. Ez pedig azt jelenti, hogy a hagyománynak nálunk van jövője.

https://www.youtube.com/shorts/E5beG7vLWXA

Állást keresel? Wood be nice.

A tehetségek különbözőek. Szerencsére a faipari állások is azok. Az állásbörzén megtalálja az aktuális tanulószerződéses gyakorlati és állásajánlatokat.

Tények és számok? Wood be nice.

  • 26 millió köbméter: évente ennyi fát termelünk ki és hasznosítunk nyersanyagként az osztrák erdőkből.
  • 300.000 fő: Elég sok ember dolgozik a faiparban Ausztriában.
  • 172.000 cég: Hűha, ennyi hazai vállalat dolgozik a fával, mint nyersanyaggal.
  • 5.300 diák: Ennyi motivált fiatal végez jelenleg szakmai gyakorlatot a faiparban.
  • 20 féle szakképesítés: Minden tehetségnek van korszerű munkaköri profilunk. A faiparban több mint 20 szakképzési lehetőség közül lehet választani.

Biztonságos és high-tech? Wood be nice.

Hihetetlen lehetőségek. Ezt kínálja neked a faipar. Mert a megújuló nyersanyag, anyag és építőanyag fa ma keresettebb, mint valaha. Ez a TE sikerkilátásaid szempontjából is jó előjel.

Minden kérdés megválaszolva? Wood be nice.

Hol? Mi? A legfontosabb dolgok egy pillantásra: Nálunk minden kérdésére választ kaphatsz a jövőbiztos faipari munkával kapcsolatban.

Szeretnéd használni a kampányunk logóját? Wood be nice.

Nagyon jó lenne, ha hamarosan mindenki megtudná, hogy milyen változatos, biztonságos és innovatív a faipari munka. TE hogyan tudsz ehhez hozzájárulni? Egyszerűen töltsd le a matricákat, és építsd be őket a weboldaladra, a közösségi médiába vagy az e-mail aláírásokba.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ProHolzAustria

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 203., 2023/45.

Következő cikk

Garaboncon lesz az első MOME-erdő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések