FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Érkezik a tölgymakk – vetünk

2022-ben a szárazság és a tölgy csipkéspoloska, idén pedig ismételten az Észak-Amerikából Európába került inváziós rovarfaj károsítása miatt alig termett makk a Vas vármegyei erdőkben.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a korábbi évektől eltérően ebben az évben nem is tudott felvásárlási akciót hirdetni. Az erdőtelepítésekhez és az erdőfelújításokhoz viszont szükség van a megfelelő mennyiségű és minőségű szaporítóanyagra, így külföldről és Magyarország távolabbi vidékeiről szerezzük be a kellő mennyiséget.

Az elmúlt 5 évben összesen erdősítésben 136.420 kg makkot vetettünk el, 2023. őszén és 2024. tavaszán 26.800 kg ültetését tervezzük, ennek nagy részét már beszereztük.

Csak a megadott paramétereknek – minimum 80 % csíraképesség, 98 % tisztaság – megfelelő makkért fizet az erdészet. Fontos a jó minőség, hiszen ez az alapja az erdősítéseknek, pótlásoknak.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

KSH: fogyasztói árak +9,9%-on

Következő cikk

Földkábelesítés segíti az erdőket



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések