FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 209., 2023/51.

Ünnepi készülődés az erdei iskolában / A lullai tradicionális sváb kuglóf elkészítése / Adventi adománygyűjtés Salgótarjánban / A természetfotós ráhangolódása az ünnepi időszakra / Karácsonyi hangulat és ünnepi díszek Lulla községben / Téli tájak, karácsonyi versek

Ünnepi készülődés az erdei iskolában

Elérkezett a régóta várt szenteste napja, amely alkalmával összegyűlik a család és meghitten ünnepelhetjük Jézus születését. Eme időszak fontos eleme az ünnepi készülődés is. Adásunk elején ellátogatunk egy erdei iskolába, ahol bekapcsolódunk a gyerekek kézműves foglalkozásába.

A lullai tradicionális sváb kuglóf elkészítése

A folytatásban egy apró, alig több mint 200 fős település felé vesszük az irányt. Lulla, Somogy vármegye dombokkal tagolt vidékén található. Ez a kis közösség megannyi csodát tartogat, de először a régióban tradicionális ünnepi kuglóf elkészítésébe pillantunk bele.

Adventi adománygyűjtés Salgótarjánban

Adakozni sokkal nagyobb öröm, mint kapni, az ünnepi időszakban pedig különösen felértékelődik ez a gondolat. Idén is megszervezésre került az Adventi civil Börze országos adománygyűjtő program. A vármegyékben működő civil központok a leghangsúlyosabb helyi igények szerint szervezik az adománygyűjtést. A Salgótarjánban tartott nyitórendezvényen jártunk.

A természetfotós ráhangolódása az ünnepi időszakra

A karácsonyra mindenki máshogyan készül, de egyvalami mindannyiunkban közös: igyekszünk átszellemülve, békésen tölteni az ünnepet. Szigeti Edit természetfotós távol a nagyvárosi élet zajától, csodás természeti környezetben hangolódik az év végére.

Karácsonyi hangulat és ünnepi díszek Lulla községben

Karácsony eljövetelével mindenki vágyik a meghittségre, a szeretetre. Lulla kis közösségének rendkívül összetartó ereje pedig a bizonyíték arra, hogy ezeket az érzelmeket nem feltétlenül csak az ünnepek alatt kell vagy lehet megtapasztalni. Törekedjünk rá, hogy a szívünkbe zárjuk a karácsonyi csodát és raktározzunk el belőle az év minden napjára.

Téli tájak, karácsonyi versek

Kosztolányi Dezső és Szabó Lőrinc verseivel, valamint a téli erdő hangulatos képeivel kívánunk Áldott, Békés Karácsonyt, minden kedves Nézőnknek.

A teljes műsor (26:00)

– Ünnepi készülődés az erdei iskolában
– A lullai tradicionális sváb kuglóf elkészítése
– Adventi adománygyűjtés Salgótarjánban
– A természetfotós ráhangolódása az ünnepi időszakra
– Karácsonyi hangulat és ünnepi díszek Lulla községben
– Téli tájak, karácsonyi versek

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Boldog Karácsonyt és sikeres Új Évet!

Következő cikk

Árad a Duna



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések