FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Aktuális faárak

Németország: Az Alsó-Szászországra vonatkozó havi faár-összefoglaló naprakészen tájékoztatja önt a fa- és tűzifa választékról.

Tölgy, bükk, erdeifenyő vagy lucfenyő – minden fafajra van kereslet, és az árak is magasak. A tűzifa iránti kereslet azért is nagy, mert sok fogyasztó egyre inkább újra fatüzelésű kályhát használ, vagy átállt a fával működő fűtési rendszerekre.

Képre kattintva megnyílik a pdf nagyban.
A fenyő rönk ára emelkedik.

Az Alsó-Szászországi Agrárkamara szerint az erdeifenyő és lucfenyő hossztolt és hosszú faanyaga iránti kereslet növekszik. Mindkettő exportra is keresett. Az árak alakulása azonban bizonytalan. Az előhasználati minőségű vörösfenyő és a douglas fenyő jól értékesíthető.

Visszafogott lombosfa piac

A lombosfa piacát visszafogott kereslet és enyhén csökkenő árak jellemzik a belföldi piacon. Az exportpiacok fogadókészek, de az árak alakulása is bizonytalan.
Az ipari fa [FATÁJ: ez a németeknél a rostfa-papírfát jelenti] és az energiafa iránti kereslet regionálisan változó árszintek mellett stabil.

Részletekért: Faárak regionálisan és havonta frissítve.

Forrás: globalwood.org,
melynek forrása: forstpraxis.de,
annak forrása: LWK Niedersachsen (NS Agrárkamara)
(MM)

Megjegyzés: Lehet, hogy hasonló havi faár felmérést készítenek a többi német tartományok agrárkamarái is. Akinek fontos ez az infó, érdemes lehet a német tartományi agrárkamaráknál keresgélni.

Alsó-Szászország:

Előző cikk

Orosz falemez-piac

Következő cikk

Erdészkonferencia volt Csíkszeredán



Stihl
(x) hirdetés