FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészkonferencia volt Csíkszeredán

Az erdők gazdasági és társadalmi szempontból is kulcsfontosságúak, hiszen forrást biztosítanak a faanyaghoz, valamint élőhelyet biztosítanak számos növény- és állatfajnak. Konferenciánk a megfelelő erdőgazdálkodást helyezte előtérbe, magába foglalva minden aktuális tudnivalót, amely érinti az erdőgazdálkodókat és erdőtulajdonosokat.

Tavaly szerveztük meg első alkalommal az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok konferenciáját, mely már akkor nagy népszerűségnek örvendett, hiszen közel 250 résztvevője volt eseményünknek! Már az első alkalommal több érdekfeszítő témát boncolgattunk, ahol a nap négy panelbeszélgetés köré volt felépítve, amelyek témakörei a fenntartható erdőgazdálkodástól a digitalizációig mindent érintettek.

Sikeresen zárult a II. Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok konferenciája is 2024. január 26-án. Ezúton is köszönjük társszervezőinknek a közös munkát, az előadóknak az értékes gondolatokat és annak a több mint 300 személynek a részvételt, aki kifejezte érdeklődését a tárgyalt témák iránt! Várunk mindenkit jövőre is!

I. Panel: Az új erdészeti alaptörvény és klímaintelligens erdőgazdálkodás: A klímaváltozás hatása a hegyvidéki erdőgazdálkodásban
(A panelek képeire kattintva gyors összefoglalót, fotósorozatot találsz a szervezők facebook oldalán.)

Az új erdészeti alaptörvény és klímaintelligens erdőgazdálkodás panel a klímaváltozás kihívásaira és az erdőgazdálkodás szerepére összpontosít. Az új erdészeti alaptörvény bevezetése a hatékonyabb és fenntarthatóbb erdőgazdálkodást támogatja, miközben figyelembe veszi a klímaváltozás hatásait. A hegyvidéki erdőgazdálkodás különösen érzékeny a klímaváltozásra, és ennek a panelnek a célja, hogy megvitassa, hogyan lehet alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, és hogyan segíthet az erdőgazdálkodás a klímaváltozás elleni küzdelemben.

II. Panel: Innováció és oktatás

Az innováció és oktatás panel az erdőgazdálkodás területén történő fejlesztések és oktatási lehetőségek fontosságára összpontosít. Az innováció elősegíti az új technológiák és módszerek bevezetését az erdőgazdálkodásban, javítva ezzel a hatékonyságot és fenntarthatóságot. Az oktatás pedig kulcsfontosságú a szakemberek képzésében és a következő generációk felkészítésében a környezetvédelmi kihívásokra.

III. Panel: Természetvédelmi stratégiák az erdőgazdálkodásban

A természetvédelmi stratégiák az erdőgazdálkodásban panel célja, hogy hangsúlyozza az erdők természetvédelmi szerepét. A fenntartható erdőgazdálkodásnak figyelembe kell vennie a biodiverzitás megőrzését és más természeti értékek védelmét. Ez a panel olyan stratégiákat tárgyal, amelyek segíthetik az erdőgazdálkodókat a természetvédelmi célok elérésében.

IV. Panel: Karbon kvóta, befektetési lehetőségek az erdőtulajdonosok számára

A negyedik panel a karbon kvótákat és az erdőtulajdonosok számára nyújtott befektetési lehetőségeket tárgyalja, kiemelve az erdők szerepét a szénmegkötésben és a klímaváltozás elleni küzdelemben.

V. Panel: A PNRR erdőfelújítási és erdősítési támogatás aktuális áttekintése

Az ötödik panel a PNRR erdőfelújítási és erdősítési támogatást tárgyalja, azzal a céllal, hogy bemutassa a résztvevőknek a fenntartható erdőgazdálkodás előmozdítására rendelkezésre álló aktuális támogatási lehetőségeket.


forrás: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Előző cikk

Aktuális faárak

Következő cikk

Romsilva erdőfelújításai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések