FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőlátogatás korlátozása

Január 29-től március 10-ig tilos az erdőlátogatás a Gemenc Zrt. érintett területein, valamint február 1-től március 15-ig a KEFAG Zrt. térképen jelölt részein.

Január 29. és március 10. között erőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt. az alábbi térképen sötétzöld színnel megjelölt erdőterületeken. A Gemenci erdő területén a korlátozás időtartalma alatt látogatható útvonalak a mellékelt térképen piros színnel vannak jelölve.

A KEFAG Zrt. pedig február 1. és március 15. között rendelt el erdőlátogatási tilalmat a mellékelt térképen szürke színnel megjelölt erdőterületeken. A Császártöltési Erdőrészlet területén a korlátozás időtartalma alatt a térképen feltüntetett utak és az Országos Kék Kör turistaút továbbra is szabadon látogathatók.

A társaságok mint erdőgazdálkodók és mint vadászatra jogosultak a 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről, és az erdőgazdálkodásról szóló 94.§.(1) és a (2) bekezdése értelmében járnak el.

Az erdőlátogatási tilalmat az erdőlátogatók védelme miatt rendelik el, a vadászati tevékenységgel összefüggésbe hozható, testi épséget veszélyeztető helyzetek elkerülése érdekében, valamint az érintett társaságok ezen időszakban biztosítani kívánják az itt élő gímszarvas állomány nyugalmát és a közúti közlekedés biztonságát egyaránt.

A Gemenc Zrt. felhívása ide kattintva érhető el

A Kefag Zrt. felhívása ide kattintva érhető el

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Előző cikk

Gyászhír - Viharos Zsolt [81]

Következő cikk

Elismerés a kultúra mecénásának



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések