FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 216., 2024/06.

Kaszói kirándulás – kisvasutazás és vadetetés / Élet a szarvasfarmon – Januári szarvasbőgés / Fák, Virágok – Eukaliptusz és paratölgy / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék / Hazai tájak – A bakonyi Gyilkos-tó / Vadvilág – Téli megpróbáltatások

Kaszói kirándulás – kisvasutazás és vadetetés

Adásunk kezdetén Somogy vármegyébe látogatunk. A Kaszói Állami Erdei Vasút nyitott szerelvényén indultunk el az itt összesereglett lelkes kirándulókkal, a kaszói erdő mélyére. Bár a gyerekzsivaj kissé elijesztette a vadakat, de nem vész kárba a kiszórt takarmány.

Élet a szarvasfarmon – Januári szarvasbőgés

Igazán ritka pillanat, amikor január vége, február eleje tájékán – vagyis jóval a szeptemberi párzási időszak elmúltával – gímszarvasbőgés töri meg a csendet. Jocó, a Szarvasfarm gímszarvas bikája most zendített rá szerelmi dallamaira.

Fák, Virágok – Eukaliptusz és paratölgy

A Jeli arborétum télálló növényeiről korábbi műsorunkban már szót ejtettünk. Ezúttal újabb mediterrán növényekkel ismertetjük meg, kedves Nézőinket.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék

500 milliméter – ez a bűvös érték szó szerint létkérdés erdeink szempontjából. Évente, rendszeresen legalább ennyi csapadék szükséges ahhoz, hogy az erdők kialakuljanak, lévén a legnagyobb vízigényű növénytársulás ez az életközösség.

Hazai tájak – A bakonyi Gyilkos-tó

Hazánk erdeiben számtalan csodás hely várja a természetkedvelőket, ahova érdemes egy jó kis túrát tervezni. Most a Bakony egy titokzatos részére látogatunk el, a hubertlaki Gyilkos-tóhoz.

Vadvilág – Téli megpróbáltatások

Bár a február még téli hónapnak számít, képeinken most nem a fehér szín kapja a főszerepet. Összeállításunkban – akárcsak országosan – elég vegyes képet mutatnak különböző tájaink – már ami a színek sokféleségét illeti. Az állatvilág is nehezen követi a változékony időjárást, de egy biztos: a téli hónapok jóval több energiát igényelnek az élelem felkutatásához.

A teljes műsor (26:00)

– Kaszói kirándulás – kisvasutazás és vadetetés
– Élet a szarvasfarmon – Januári szarvasbőgés
– Fák, Virágok – Eukaliptusz és paratölgy
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdők és csapadék
– Hazai tájak – A bakonyi Gyilkos-tó
– Vadvilág – Téli megpróbáltatások

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Dr. Rónai Ferenc búcsúztatása

Következő cikk

Bútorhamisítási per indul Párizsban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések