FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC: Magyarország erdőtanúsítási rendszere

Magyarország PEFC erdőtanúsítási rendszerének nyilvános konzultációja 2024. április 4-ig.

A világ minden tájáról érkező érdekeltek visszajelzést adhatnak a magyar erdőtanúsítási rendszerről.
Az észrevételek benyújtásának határideje április 4.
A Magyar Erdőtanúsítási Nonprofit Zrt. felülvizsgálta az ország nemzeti erdőtanúsítási rendszerét annak érdekében, hogy az erdőgazdálkodási szabvány naprakész legyen, és továbbra is megfeleljen az érdekelt felek igényeinek és elvárásainak.

A magyar rendszert a PEFC-hez benyújtották, miután a PEFC követelményeinek megfelelően átdolgozták. A rendszer jelenleg a PEFC értékelési folyamatán megy keresztül, amelyet egy független, a PEFC által nyilvántartásba vett értékelő végez. Az értékelésen át kell esnie ahhoz, hogy a PEFC jóváhagyás továbbra is fennmaradjon. Az értékelési folyamat fontos eleme a nyilvános konzultáció. A hatvan napos konzultáció során az érdekelt felek a világ minden tájáról elmondhatják észrevételeiket, és visszajelzést adhatnak a rendszer bármely aspektusával kapcsolatban. A regisztrált értékelő a konzultáció során kapott információkat használja fel a rendszer értékelése során.

Adjon visszajelzést!

További információra van szüksége?

Annak érdekében, hogy további információkkal szolgálhassunk a felülvizsgált rendszerről, február 5-én, közép-európai idő szerint 10:00 órakor webináriumot tartottunk. Tekintse meg a webinárium felvételét:

PEFC Magyarországon

A Magyar Erdőtanúsítási Közhasznú Nonprofit Kft. 2016 januárjában csatlakozott a PEFC szövetséghez, és nemzeti rendszere először 2017 májusában nyerte el a jóváhagyást.

Adjon visszajelzést!

A jóváhagyások fenntartása

Ahhoz, hogy egy nemzeti rendszer fenntarthassa a jóváhagyását, egy sor jóváhagyási mérföldkőnek kell megfelelnie. Ezek a mérföldkövek a rendszer és a fenntartható erdőgazdálkodásra vonatkozó szabvány nemzeti időszakos felülvizsgálatához kapcsolódnak.

A nemzeti rendszerek a nemzeti jóváhagyás után öt évvel (az első jóváhagyási mérföldkő) időszakos felülvizsgálatnak vetik alá magukat. Az időszakos felülvizsgálat magában foglalja a hiányosságok elemzését, a nyilvános konzultációt és a szabvány hatályban tartása során kapott visszajelzések figyelembevételét.

A magyar erdőtanúsítási szabvány nemzeti jóváhagyása: 2024. január 5.

Tudjon meg többet arról, hogy a PEFC biztosítja, hogy a nemzeti szabványok továbbra is megfeleljenek az elvárásoknak.

Forrás: PEFC

Előző cikk

Fenntartható belsőépítészeti megoldások nyomában

Következő cikk

CEPI: a 2040-es célok távoliak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések