FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 223., 2024/13.

Vadasparki túra – Kacagó gerle / Fenntartható visszafejlődés – Vadászat sólyommal / A pilismaróti Miklós deák völgyi tavak / Vadkárok az erdei környezetben / Vadvilág – A Bockereki-erdő világa

Vadasparki túra – Kacagó gerle

Adásunk kezdetén a Budakeszi Vadasparkba látogatunk, ahol a korábbiaktól eltérően nem egy négylábút, hanem egy tollas kis állatot mutatunk be.

Fenntartható visszafejlődés – Vadászat sólyommal

Évszázadok alatt sokat fejlődött az ember és a sólyom kapcsolata, valamint a vele való vadászat is. De hol is tart most a solymászat Magyarországon?

A pilismaróti Miklós deák völgyi tavak

A Bertényi Miklós Füvészkertben a régi gátak és zsilipek bontása után – az egykor három tóból és egy hordaléklerakó területből álló vizes élőhelyet – új, természetvédelmi szempontból megfelelő műtárgyak építésével állították helyre.

Vadkárok az erdei környezetben

Sokan azt gondolják, hogy a vadkár kizárólag a mezőgazdasági terményeket érinti, azonban sokkal árnyaltabb a helyzet. A nagyvadállomány és az apróvad is kárt tud okozni a faállományban. Olyan kárt, amely még a szakavatott szemnek is kihívást jelenthet, és amennyiben nem veszi észre, ez a kár meghatározó lesz a fa teljes hátralevő életében.

Vadvilág – A Bockereki-erdő világa

Az elmúlt századok erdő és tájhasználata mára odavezetett, hogy a Szatmár-Beregi sík hazánkra eső területének csak 12,5 %-át fedik erdők. Ezeknek a maradványerdőknek az egyik jeles képviselője a Bockereki-erdő, mely több,  mint 600 hektáros erdőtömbjével napjainkban a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet fennhatósága alá tartozik.

A teljes műsor (26:00)

– Vadasparki túra – Kacagó gerle
– Fenntartható visszafejlődés – Vadászat sólyommal
– A pilismaróti Miklós deák völgyi tavak
– Vadkárok az erdei környezetben
– Vadvilág – A Bockereki-erdő világa

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Tűzgyújtási tilalom elrendelése

Következő cikk

LXIV. FAGOSZ Fakereskedelmi Konferencia – április 23.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések