FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom elrendelése

A NÉBIH a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2024. március 31-től Hajdú-Bihar vármegyében elrendelte a tűzgyújtási tilalmat.

Hajdú-Bihar vármegyében a szabad területen keletkező tűzesetek száma márciusban jelentős volt, és növekvő tendenciát mutat. A csütörtöki, pénteki csapadékból a vármegyében csak 1-2 mm hullott, ami a vegetáció nedvességtartalmán érdemben nem változtatott. Az időjárás előrejelzés szerint a következő időszakban száraz, csapadékmentes, időnként szeles időjárás várható, amely elősegíti a szabadtéri tüzek kialakulását és gyors terjedését. A tűzesetek megelőzése, az erdők és környezetük veszélyeztetettségének csökkentése érdekében indokolt fokozott tűzveszélyes időszak megállapítása (tűzgyújtási tilalom kihirdetése) Hajdú-Bihar vármegye területére.

A fokozott tűzkockázatot mérlegelve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) javaslatára, 2024. március 31-én 00:00 órától Hajdú-Bihar vármegye egész területén elrendeli a tűzgyújtási tilalmat.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Forrás: NÉBIH – erdotuz.hu

Előző cikk

KWF Tagung + STIHL látogatás

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 223., 2024/13.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések