FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyümölcsös erdei utak

Szlovákia: Az állami erdészek nem feledkeznek meg újabb és újabb gyümölcsös erdei utak létesítéséről, amelynek több éves hagyománya van már a LESY SR állami vállalatnál.

A projekt célja a vadon termő gyümölcsös vagy gyümölcstermő fafajok telepítése, amelyek nem csak fontos esztétikai és tájképi elemet jelentenek, de érett gyümölcsük kellemes felüdülést jelenthet az erdei vadak, vagy épp az arra járó turisták számára. 2024-ben összesen 22 új gyümölcsös erdei úttal bővülnek az erdők, Szlovákia különböző régióiban.

A tavasz folyamán elsőként az OZ Východ szervezeti egységének erdészei ültettek gyümölcsös erdei ösvényt. Az egyik gyümölcsös ösvényt a Smolnik Erdészeti Igazgatóságon ültették. Az Oszadai Erdészeti Tanösvény alma-, cseresznye- és szilvafákból áll, és nem feledkeztek meg az egyedi mechanikus védelemről sem, hogy megvédjék őket az állatok által okozott károktól.

A Svinicai Erdészeti Igazgatóságon a turisták által látogatott helyeken új gyümölcsös erdei tanösvények is létesültek. Új alma-, körte-, cseresznye-, meggy-, szilva- és diófákat ültettek a zöld túraútvonal Črepník (Rakata huta) – Ruskov és a piros túraútvonal Maliniak – Ružový sad (Maliniak – Ružový sad) mentén.

Reméljük, hogy az elültetett fák örömet szereznek az erdő minden látogatójának.

szerk/ford. Tóth János, forrás: LESY SR

Előző cikk

Faültetés a Budakeszi Vadasparkban

Következő cikk

Vigye haza, tesztelje!




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version