FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Akadálymentes túraútvonalak

Tudtátok, hogy a Természetjáró weboldalán már akadálymentes, kerekesszékkel is teljesíthető túrákat is találtok? Így kirándulni nem egyszerűen kihívás, hanem sokszor egyenesen lehetetlen. Ezért megváltozott képességű túratársainkra gondolva nekik is segítséget szeretnénk nyújtani hazánk természeti értékeinek megismeréséhez, a tartalmas és egészséges kikapcsolódáshoz, olyan fizikai-lelki feltöltődési lehetőségekkel, amelyek hozzájárulnak az egészséges, aktív életszemlélet megőrzéséhez.

Kerekesszékkel kirándulni nem egyszerűen kihívás, hanem sokszor egyenesen lehetetlen. Ezért megváltozott képességű túratársainkra gondolva nekik is segítséget szeretnénk nyújtani hazánk természeti értékeinek megismeréséhez, a tartalmas és egészséges kikapcsolódáshoz, olyan fizikai-lelki feltöltődési lehetőségekkel, amelyek hozzájárulnak az egészséges, aktív életszemlélet megőrzéséhez. A mozgássérült emberek fizikai és szellemi egyensúlyának megőrzéséhez elengedhetetlen a természettel való találkozás, a természetjárók egyre népesebb táborához való tartozás megerősítése.

Ebben vállal úttörő szerepet a Természetjáró azzal, hogy kerekesszékkel is járható, változó nehézségű, de természetközeli útvonalakat ajánl részletes leírással és sok fotóval. Van köztük olyan, amelyet a gyengén, vagy egyáltalán nem rehabilitált emberek is könnyen végigjárhatnak, de akadnak olyan útvonalak is, amelyekhez a kerekesszékesnek és a kísérőjének ajánlott jó erőben lennie. Leírásainkban mindig kitérünk arra, hogy milyen eszközzel ajánlott nekivágni a túrának, milyen talajviszonyokra számítsunk, szükség van-e kísérőre, található-e a közelben mozgássérült mosdó, hogyan lehet akadálymentesen megközelíteni a kiindulópontot.

A folyamatosan bővülő kínálatunkban szereplő túraleírásokat olyan kerekesszékes szerzők készítik, akik maguk is végigjárták az útvonalakat, így hitelesen tudják ajánlani azokat sorstársaiknak.

forrás: Természetjáró

Előző cikk

Stihl Timbersports Szeged

Következő cikk

Társadalmi egyeztetés - NFK-val kapcsolatos AM rendelet



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…