FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Turistajelzések felújítása

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) 2024. február 1-jén pályázatot hirdet a Magyarország területén található – a pályázati felhívásban szereplő területi kivételektől eltekintve – turistautak megkopott, megrongálódott, hiányos jelzéseinek teljes körű felújítására.

Pályázatot nyújthatnak be a Magyarországon nyilvántartásba vett vállalkozások és civil szervezetek, amelyek útjelző-vezető szakember felügyeletével felelősséget vállalnak a jelzésfestésért.

Pályázati határidők

  • Pályázat kiírása: 2024. február 1.
  • Pályázatok beérkezésének határideje: 2024. április 1.
  • Pályázatok elbírálásának határideje: 2024. május 13.
  • Szerződéskötés időszaka: 2024. február 1-től folyamatosan.

Az MTSZ a beérkező pályázatok rangsorolását és a szerződéskötéseket az alábbi szempontok alapján végzi: turistaszakmai indokoltság, előzetes igényfelmérésben jelzett vállalás, a legutóbbi felújítás óta eltelt idő, korábbi években elvégzett munkák minősége.

Az MTSZ-nek csak az éves jelzésfestési keretösszeg felső határértékéig áll módjában a pályázatokat befogadni, amely megközelítőleg 1000 km turistaút felújítását jelenti. Ha a határidőre elvégzett jelzésfestési munka szakmai szempontok alapján elfogadható, akkor kilométerenként nettó 21 000 forintot fizet a pályázóknak az MTSZ.


Jelzésfestés pályázatok

A Magyar Természetjáró Szövetség 2015 óta írja ki a jelzésfestés-pályázatot azzal a céllal, hogy a hazánkban található gyalogos turistautak megrongálódott, elkopott és hiányos turistajelzései rendszeresen megújulhassanak. A Jelzésfestés pályázat korábbi eredmények oldalunkon látható, nagyítható térképen egyes nyomvonalakra kattintva megjelenik a szakasz felújítására szerződött szervezet neve, a megújult út hossza, valamint a jelzés színe. A térképen 2015-től láthatóak a jelzésfestés-pályázatok eredményei, amelyek külön-külön vagy akár együtt is megjeleníthetőek a „Rétegek” eszköz segítségével.

forrás: MTSZ

Előző cikk

Madarak és Fák Napja

Következő cikk

Erdő a Nemzetért pályázat indult



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések