FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Elindult a Next GEn projekt

2024. április 1-jén elindult az Interreg VI-A Ausztria-Magyarország program keretein belül a Next GEn projekt (ATHU-0100024), melynek célja közép- és hosszútávon enyhíteni a megújuló energia területén a szakképzett munkaerőhiányt egy többrétegű innovatív pályaorientációs modell segítségével, megcélozva a 10-15 éves korosztályt.

A projekt 30 hónapja alatt a projektpartnerek – a Berufsförderungsinstitut Burgenland, a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal, a Sekem Energy GmbH és a Faipari Tudományos Alapítvány – változatos, hatékony programelemekkel segítik a szemléletformálást, pályaorientációt. Szekunder és primer kutatási eredményeken (felmérések, mélyinterjúk) alapuló koncepciók és tudásanyagok kidolgozása, workshopok valósulnak meg többek között. A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos koncepciók több szinten tesztelésre is kerülnek; továbbá mentorképzés, pedagógus workshop és diákoknak szóló határon átnyúló versenyek segítik a Next GEn projekt céljainak megvalósulását.

A kick-off meetingre 2024. április 24-én, szerdán került sor a burgenlandi Felsőőr (Oberwart) településen, ahol a projektpartnerek személyesen is megismerhették egymást, átbeszélték a Next GEn projekt fő céljait, közösen kidolgozták a hatékony együttműködés alapjait, illetve a projekt első féléves periódusának operatív terve is megvitatásra és elfogadásra került.

forrás: FATA

Előző cikk

Év Erdésze - Északerdő válogató

Következő cikk

Erdészeti Gépesítési Konferencia




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version