FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 230., 2024/20.

Vadasparki túra – Vörös mókus / Múzeumpedagógiai foglalkozás a Vadászati Múzeumban / Élet az erdőben – Az apró nőszirom és vizsgálata / Fenntartható visszafejlődés – Palántanevelés és magaságyás / Vadvilág – Májusi kitekintés…

Vadasparki túra – Vörös mókus

Adásunkban a Budakeszi Vadaspark számos lakóját bemutattuk már. Ezúttal egy igen fürge kis állatról ejtünk szót, akit jól ismerhetünk akár a nagyvárosi parkokból is.

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Vadászati Múzeumban

Mai rohanó világunkban az ember egyre távolabb kerül a természettől, ezért egyre kevesebb időt tölt a természetes környezet lelki nyugalmat árasztó helyszínein. Hogy ez a trend megváltozzon, szükség van olyan programokra és intézményekre, akik visszavezetik és megismertetik a városiasodott lakosságot az élővilággal. Az ismeretterjesztést a legfiatalabb korban érdemes elkezdeni; ilyen tevékenység zajlik a Hatvani Vadászati Múzeumban.

Élet az erdőben – Az apró nőszirom és vizsgálata

A Peszéri-erdő és a puszta gazdag vegetációja hétről-hétre egyre jobban megmutatja magát. Ezúttal az apró nőszirom egyedeivel ismerkedhetünk meg. A beszűkült élettér, és a védett státusz miatt nagyon fontos e növény állományának feltérképezése is.

Fenntartható visszafejlődés – Palántanevelés és magaságyás

Műsorunkban időről-időre betekintést adunk a Cegléd környéki tanyasi élet napi működésébe. Ezúttal a palántanevelés folyamatába, valamint a magaságyás kialakításának okaiba avat be házigazdánk.

Vadvilág – Májusi kitekintés…

Május van. A természet egyre élénkebb színekkel jelzi, hogy közeledik a nyári bőség ideje. A napsütéses órák száma is fokozatosan növekszik. Ennek apropóján meglestük hazai vadjaink májusi mindennapjait.

A teljes műsor (26:00)

– Vadasparki túra – Vörös mókus
– Múzeumpedagógiai foglalkozás a Vadászati Múzeumban
– Élet az erdőben – Az apró nőszirom és vizsgálata
– Fenntartható visszafejlődés – Palántanevelés és magaságyás
– Vadvilág – Májusi kitekintés…

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Erdő alapú gazdaság

Következő cikk

Országos fakitermelő verseny 2024 Miskolc-Garadna




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version