FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Országos fakitermelő verseny 2024 Miskolc-Garadna

A Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány szervezésben rendezett 2024-évi országos fakitermelő versenyen bajnokokat avathattunk május 18-án, szombaton, Miskolc-Garadnán.

Az időjárás kedvezett, eső és kibírhatatlan meleg is elkerülte a verseny helyszínét. A helyszínt biztosító Mókusodu büfé a miskolci kisvasút végállomásánál, színes programokkal várta az érdeklődőket. Gyermek “favágó” versenyen (U24) közel húsz versenyző palánta érezte jól magát, komoly érdeklődéssel övezve. 

A régi hagyomány újjáélesztése nagyon jól sikerült. Igen magas szintű versenyt sikerült lebonyolítani, köszönhetően a segítőknek, a bíróknak és a versenyzőknek, kiemelten Horváth Lászlónak és Kontra Laci bácsinak. A nyertesek méltán lehetnek büszkék a teljesítményükre. De büszkék lehetnek a tűzoltóságok, a vállalkozások, az erdőgazdaságok és a szakképző iskolák is ahonnan a versenyzők érkeztek. 

A versenyzők három kategóriában indulhattak: női, junior (u24) és profi kategóriában. Döntés, gallyazás, szerelés, kombinált vágás, lánckímélő darabolás és összetett versenyszámokban hirdettünk a győzteseket. Az eredményeket az itt elérhető táblázatban megtalálhatják. 

Egyéni összetett verseny végeredménye:
I. Dávid Gábor
II. Juhász István
III. Gerőcs János
Országos Fakitermelő Verseny 2024 Miskolc-Garadna

Köszönetet illeti a támogatóinkat.

forrás: Rittlinger Róbert / FMA

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 230., 2024/20.

Következő cikk

Biológiai sokféleség nemzetközi napja




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version