FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kardiotanösvényt adtak át Törökbálinton

Május 14-én a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Törökbálint Anna-hegyen újabb kardiotanösvényt adtak át. A Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Református Pulmonológiai Intézet és Törökbálint Város Önkormányzatával közösen megvalósult projekt révén a Pilisi Parkerdő területén már a negyedik ilyen jellegű tanösvény került kialakításra, amely a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését hivatott elősegíteni.

A tanösvény ünnepélyes átadóján jelen voltak a projektben részt vevő intézmények vezetői. Az esemény során a szervezők kiemelték, hogy a kardiotanösvény nem csak testi, hanem lelki feltöltődést is nyújt látogatóinak. Az erdei környezet és a speciálisan kialakított gyakorlatok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók könnyen kivitelezhető formában, önállóan is végezhessenek szív- és érrendszerüket erősítő tevékenységeket.

A Kardiotanösvények fontossága vitathatatlan, ma Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedések az egyik vezető halálozási ok, amely átlagosan minden második magyar ember halálát indukálja. A probléma kontrolált és rendszeres testmozgással megelőzhető, amelyben az ilyen típusú tanösvények segítséget nyújthatnak. A kardiotanösvények célja, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgásra, valamint a szív egészségének megőrzésének fontosságára. A tanösvény mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével a látogatók megismerhetik a helyes testtartást, a pulzusmérés technikáját és számos más, a kardiovaszkuláris egészség megőrzését támogató gyakorlatot.

A Pilisi Parkerdő Zrt. büszkén vesz rész a kezdeményezésben, hisz abban, hogy az erdők nemcsak az ökoszisztéma, de az emberek egészségének megőrzésében is kulcsszerepet játszanak. Jelenleg 11, ebből 4 (Hárs-hegy, Hármashatár-hegy, Farkaserdő és most már Törökbálint is) a Pilisi Parkerdő területén lévő tanösvényen jelzi, a szívben kanyargó út szimbóluma a kardiotanösvényeket.

forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Előző cikk

Erdőtűz pusztít Kanadában

Következő cikk

Gyászhír - Bődi Ferencné [86]




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version