FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kék Bolygó podcast a Ligneumban

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén Steigervald Krisztián gererációkutatóval a Soproni Egyetemen.

Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke a SopronFest programsorozat részeként felvett beszélgetésen egyebek mellett arra a kérdésre kereste a választ Steigervald Krisztiánnal, mi a különbség aközött, hogy míg az Y generáció belenőtt, a Z generáció beleszületett a digitalizációba.

A korábbi köztársasági elnök a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában közönség előtt rögzített első podcastban kitért arra is, hogy miközben egyre fontosabbnak érzik az emberek a környezetvédelmi vagy klímavédelmi problémákat, kényelmük háttérbe szoríthatja a félelmet e problémák következményeitől.

Áder János és beszélgetőpartnere úgy vélekedett: bár naponta több hír jelenik meg a környezetről, a klímáról, a fenntartható vagy fenntarthatatlan életmódról, kétséges, vajon ezek ösztönzik-e a Z generációt arra, hogy tegyen is a klímavédelmi gondok enyhítéséért.

A második podcastban a generációk együttéléséről és a digitális világ személyiségre gyakorolt hatásairól esett szó, érintve az internethasználatot, a társas kapcsolatok megváltozását, az értékrendet. 

forrás: Soproni Egyetem

Előző cikk

74 millió USD faipari innovációra

Következő cikk

Dömpingvizsgálat Kínából érkező parkettára



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések