FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A hulladékmentes Tisza nevében

A Tisza kárpátaljai szakasza Rahónál – még békeidőben

A tiszai műanyagszennyezés problémájáról folytatott beszélgetést Áder János volt köztársasági elnök Ljasuk Dimitry films független filmessel, környezetvédelmi aktivistával.

#52 – A hulladékmentes Tisza nevében (1.rész)

Az ember, a globális vállalatok és az állam a felelős a folyók szennyezéséért – vallja
Ljasuk Dimitry. A félig ukrán, félig magyar filmes és aktivista a Tisza nevében című dokumentumfilmjével tavaly megnyerte a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szakmai fődíját. A problémáról, a kárpátaljai helyzetről és a lehetséges megoldásokról is szó esik a beszélgetésben.
A Tisza nevében megnézhető itt

#53 – Megakadályozható a Tisza további szennyezése (2. rész)

A háború árnyékában minden eddiginél nagyobb környezeti, hulladékterhelés éri Kárpátalját, ami a Tisza szennyezését is fokozza. A félig ukrán, félig magyar filmes a korábbi beszélgetést folytatva ezúttal arról is beszél, hogy miként élte meg a hétköznapi világtól való elvonulását a folyó mentén. Ljasuk Dimitrytől megtudhatják, hogy a Tisza-tóban több, mint 55 féle halfajta él, és több, mint 200 féle vándormadár fordul meg a térségben.

forrás: Kék Bolygó Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fától az erdőig - új támogatási lehetőségek

Következő cikk

Muzsikál az erdő a Kárpátok bércein



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések