FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújult a Sárvári Kirándulóerdő

Május 24-én ünnepélyesen is átadtuk a közjót szolgáló erdősávot a természetszeretők számára. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2014-ben létesítette a közel 5 hektáros Sárvári Kirándulóerdőt, amely a szükséges felújítási munkák elvégzése után ismét a rekreáció és az aktív kikapcsolódás helyszíne lehet.

Az idős, beteg, balesetveszélyes fákat eltávolítottuk, helyettük 60 őshonos csemetét (gyertyánt, kislevelű hársat, mezei juhart) telepítettünk, a 700 méteres erdei futóút felületét tartós burkolattal láttuk el, az erdei bútorokat (pihenőhely, padok, asztalok) felújítottuk, a játszó- és fittneszeszközöket még biztonságosabbá tettük, ütéscsillapító réteg került alájuk, és megújult a térfigyelő kamerarendszer is. A felújítás részleteit dr. Nagy László, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Sárvári Erdészeti Igazgatóságának erdőművelési műszaki vezetője ismertette. A Sárvári Kirándulóerdő ismét várja az aktív pihenést választó sárváriakat és a városba érkező turistákat.

A város a gyógyturizmus egyik fellegvára, amelyhez a gyógyfürdő és a rekreációs célokat szolgáló kirándulóerdő szervesen kapcsolódik, ezért döntött úgy a Sárvári Gyógyfürdő Kft, hogy hozzájárul a terület megújításához: 10 fával támogatták az erdő elöregedett állományának pótlását.

Kondora István polgármester az avató ünnepségen hangsúlyozta, hogy a gyógyhely szívében fontos rekreációs szerepet tölt be a kirándulóerdő a városi parkerdőhöz kapcsolódva, egyben arra kérte az ide látogatókat, hogy vigyázzanak a szépen felújított terület rendjére és tisztaságára, amely a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ökoturisztikai beruházásának köszönhetően ismét széppé, és biztonságosabbá vált. Szólt arról is, hogy bár városi kamera figyeli a kiránduló erdő bejáratát, mégis kerül sajnos a MOLOK szelektív gyűjtőedények mellé illegálisan lerakott hulladék. A polgármester felhívta a figyelmet az erdő funkciójának megfelelő használatára, hogy az sokáig szép maradhasson.

Az állami erdők az ország legfontosabb klímavédelmi és szénmegkötő biológiai infrastruktúráját jelentik, biztosítják a lakott települések zaj, por és árvíz elleni védelmét, a tiszta ivóvizet és megelőzik a talajeróziót. A magyar erdők emellett évente 40-50 millió erdőlátogató számára nyújtanak egészséges sportolási, kikapcsolódási és rekreációs lehetőséget. A Sárvári Kirándulóerdő is közkedvelt célpontja a sárváriaknak és a város nyújtotta kiemelt jelentőségű turisztikai szolgáltatásokat igénybe vevőknek. Vigyázzunk rá!

Az ünnepségen részt vett mások mellett dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Az avatást a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora tette emlékezetessé. Köszönjük a közreműködést.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Kiemelt besorolást elvesztő erdészeti szakszemélyek

Következő cikk

ÜHG kibocsátás csökkentése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések