FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújul a Sárvári Kirándulóerdő

Javában zajlik a Sárvári Kirándulóerdő rendbetétele, a munkálatok ideje alatt a terület nem látogatható – tájékoztatott a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Mint írják, országszerte egyre súlyosabb a gombafertőzés okozta kőrispusztulás. A balesetveszély elhárítása érdekében az öreg, beteg fákat kivágták, azokat őshonos fajokkal pótolják.

“10 éve adtuk át a természetszeretőknek Sárváron, a Csónakázó tó szomszédságában az esőbeállóval, erdei bútorokkal (padokkal és asztalokkal), sporteszközökkel ellátott pihenőerdőt, ahová játszóteret is építettünk. Mindez mostanra felújításra szorult: a balesetveszély elhárítása érdekében az öreg, beteg fákat ki kellett vágnunk.

Sajnos egyre súlyosabb probléma országszerte, így itt is a gombafertőzés miatti kőrispusztulás. A kivágott fákat őshonos fajokkal pótoljuk.

Az erdei bútorokat felújítjuk, a sport- és játékeszközök alá ütéscsillapító réteg is kerül. A munkálatok befejezéséig türelmet és megértést kérünk, hiszen a munkaterület egyelőre nem látogatható.

Várhatóan májusban, a Madarak és Fák Napján ismét birtokba vehetik a közkedvelt kirándulóerdőt a természetszeretők.”

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Év Kerékpárútja szavazás

Következő cikk

Lombkorona feletti gyalogjáró



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések