FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 234., 2024/24.

A Lukács-árok és az erdei klíma / Feltárult a Nyíri-erdő a Muzsikál az Erdő rendezvényén / Nemzeti Kincsünk az Erdő – Ős- és idegenhonos fák / Fenntartható visszafejlődés – A gépi segéderő karbantartása / Erdő Ernő bácsi meséi – A vadaspark / Erdő Háza és Vadaspark a Soproni-hegységben

A Lukács-árok és az erdei klíma

Adásunk kezdetén azoknak a kirándulni vágyóknak szeretnék kedveskedni, akik túrájukat a Pilis vonulatain szeretnék megtenni. Bár a Rám-szakadék területét lezárta az erdőgazdálkodó, azonban számos más izgalmas helyszín várja a túrázókat a környéken.

Feltárult a Nyíri-erdő a Muzsikál az Erdő rendezvényén

A Muzsikál az Erdő rendezvénysorozat idei eseményei közül most a Nyíri-erdőben tartott programot tekintjük meg. A helyi erdőgazdálkodó szívesen fogadta az eseményre érkezőket, akiknek az itt elterülő erdőterület megismerésére nyílt lehetőségük.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Ős- és idegenhonos fák

Egy erdő növény- és állatközössége hosszú, évmilliós fejlődés eredménye. A különböző kontinenseken található, különféle fajok az adott területre jellemző őshonos élővilág összessége. Az idegenhonos növények és állatok ebbe a kialakult közösségbe érkeznek, többnyire egy másik kontinensről.

Fenntartható visszafejlődés – A gépi segéderő karbantartása

Az erdőgazdálkodáshoz szükség van gépi erőre is, ezek megkönnyítik az erdészek munkáját, akár fakitermelésről, akár szállításról legyen is szó. Ugyanilyen gépi segéderőre van szükség a tanyavilágban is, ahol a traktor a fő eszköz. A karbantartás is létfontosságú, hogy megfelelően haladhasson a munka.

Erdő Ernő bácsi meséi – A vadaspark

Régen a vadaspark főúri előkelőségek bekerített vadászterülete volt. Napjainkban a vadaspark méretében hasonló, de célja már nem a vadászat. Fajok megfigyelése, tudományos kutatások folynak e területeken.

Erdő Háza és Vadaspark a Soproni-hegységben

Magyarország nyugati végébe kirándulunk, egészen konkrétan a Soproni-hegység Muck magaslatára, ahol az Erdő Háza Ökoturisztikai Központ és Vadaspark található. A helyszínen kialakított létesítmény egy egykori határőr épület és annak környezete volt korábban, mely szembetűnő változáson ment keresztül.

A teljes műsor (26:00)

– A Lukács-árok és az erdei klíma
– Feltárult a Nyíri-erdő a Muzsikál az Erdő rendezvényén
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Ős- és idegenhonos fák
– Fenntartható visszafejlődés – A gépi segéderő karbantartása
– Erdő Ernő bácsi meséi – A vadaspark
– Erdő Háza és Vadaspark a Soproni-hegységben

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Erdőtörvény és rendeletei – egységes szerkezetben

Következő cikk

Szociális tűzifa-körkép Somogyban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések