FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 238., 2024/28.

Tűzveszély a nyári forróságban / Erdő Ernő bácsi meséi – A tűzrakás / Tűzoltósági gyakorlat az erdei környezet megóvására / A Hivatásos Vadászok Országos Versenyén jártunk / Különleges vallási emlékhely a Belső-Börzsönyben

Tűzveszély a nyári forróságban

A nyári időszakban fokozottan megnő az esetleges erdőtüzek kialakulása. Az elmúlt években tapasztalt csapadékszegény, száraz nyár meglehetősen sok problémát okozott. 2022-ben Táborfalva térségében mintegy 670 hektárnyi erdő égett le. A szakemberek egy sajtótájékoztató keretein belül vázolták, hogy hogyan lehet helyreállítani a tűzkár sújtotta területeket.

Erdő Ernő bácsi meséi – A tűzrakás

Csak a kijelölt tűzrakó helyen szabad tüzet gyújtani, és csak a száraz faanyagot szabad elégetni az erdőben. A tüzet folyamatosan felügyelni kell, és távozáskor teljesen el kell oltani.

Tűzoltósági gyakorlat az erdei környezet megóvására

Ismerjük meg azokat, akik egy pusztító erejű tűzzel, közvetlen közelről veszik fel a harcot. Egy gyakorlaton keresztül bemutatjuk, hogyan is készülnek fel tűzoltóink a lehető legveszélyesebb helyzetekre.

A Hivatásos Vadászok Országos Versenyén jártunk

Az idei évben is megrendezték a Hivatásos Vadászok Országos Versenyét.  Az Országos Magyar Vadászkamara hagyományos éves megmérettetésén, minden vármegyéből az ottani válogató győztesei, azaz 19 induló versengett. Vajon ki lesz 2024 legjobb hivatásos vadásza?

Különleges vallási emlékhely a Belső-Börzsönyben

A nyári melegben érdemes lehet megfontolni, hogy utunk a hűvös, fákkal dúsított erdei tájakra vigyen minket. Országunk megannyi csodával vár minket, nincs ez másképpen a Belső-Börzsönyben sem. Kisirtáspusztán található egy igen csak rendhagyó vallási emlékhely.

A teljes műsor (26 perc)

– Tűzveszély a nyári forróságban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A tűzrakás
– Tűzoltósági gyakorlat az erdei környezet megóvására
– A Hivatásos Vadászok Országos Versenyén jártunk
– Különleges vallási emlékhely a Belső-Börzsönyben

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

HS 4407 Fűrészáru külforgalom 2015-2023.

Következő cikk

SOE FMKK diplomaátadó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések