FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Természettudatosság = Falco Grow

A természettudatosság és az alkotás köré épül a FALCO Zrt. napközis tábora, ami a Grow program keretében valósul meg. Négy héten keresztül várják a gyerekeket a Kámoni Arborétumban.

A Falco év elején indította a GROW projektet, ennek keretében szervezték meg a nyári napközis tábort is, ahol négy héten keresztül várják a gyerekeket. Elsősöktől a negyedikes korosztályig érkeznek ide a fiatalok. A program nagy részét az Élet Labor állította össze.


Pál Laura táborvezető elmondta, voltak fix elemek, amiket szerettek volna, illetve ehhez jöttek még a gyerekek kérései, mint a múzeumlátogatás. Megrendezték az alkotások napját, a többi napot pedig olyan programokkal töltik meg, amik leginkább tapasztalati tanuláson és élménypedagógián alapuló programelemek voltak.


Szerveztek kincskeresős és nyomozós játékokat és lehetett egymásnak titkos üzeneteket hagyni. A tábor fő témája azonban a természettudatosság és a művészet.


Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR-vezetője kiemelte, fontos, hogy a mai világban a a gyerekeket már pici korukban tudatos szemléletformálás útján rá tudják vezetni arra, hogy óvják, védjék a környezetet, és ehhez próbálnak ők valamilyen útmutatást adni, például, hogy a faipar mennyit tud ebben segíteni. Szerinte ez egy olyan életre szóló emlék lehet nekik, amihez később vissza lehet nyúlni, például hogy maradékból vagy hulladékból mit lehet kihozni. 


A gyerekek innen minden héten hatalmas élményekkel gazdagodva köszönhetnek el. 

forrás: SavariaFórum

Előző cikk

Megújuló energia-részarány 15,2%

Következő cikk

Osztrák erdész levele a miniszteréhez




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version