FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jelöld kedvenc kilátódat, turistaházadat!

Ötödik éve keressük a legszebb panorámájú tornyot és a legkellemesebb turista szálláshelyet. Jelöld kedvencedet augusztus 31-ig, hogy az egész ország szavazhasson rá, és akár elnyerheti az Év Kilátója vagy az Év Turistaháza címet! Ha vérbeli kalandor vagy, biztosan ismersz egy-két izgalmas helyet. A beküldött pályázatokból a tíz-tíz legjobbra lehet szavazni szeptember 23-tól a döntőben.

Az Év Kilátója

Biztosan túráztál vagy bringáztál már úgy, hogy egy megerőltető mászás után kárpótolt a kilátás. A végtelen panorámák, az eget súrló hegyek, a csillogó tótükrök a távolban… Megannyi kellemes emlék. De hol áll az a kilátó, amelyik a legszebb tájat mutatja meg? Vagy maga az épület is különleges? Még jobb! Küldd el nekünk!

Jelöld az Év Kilátóját!

Az Év Turistaháza

Te is szívesen ébredsz a természetben? Mi sem esik jobban egy kiadós túrázás után mint egy kényelmes, tiszta szállás, ami a túraútvonalon van. Még jobb, ha kerékpárral is elérhető, és távol esik a civilizációtól, hogy igazán kikapcsolódhass. Magyarországon számos turistaház épült, újult meg az utóbbi években. Reméljük, már te is megpihentél egy-egy bakancsos szálláson – ha felejthetetlen élmény volt, jelöld Az Év Turistaházának!

Jelöld az Év Turistaházát!

Pályázati feltételek:
  • a fenti linkeken lehet jelölni kilátót és/vagy turistaházat Az Év Kilátója és az Év Turistaháza címre, a kívánt információk megadásával és fotó feltöltésével.
  • a pályázat során a jelölt építmény/épület fotójának feltöltésével a pályázó ingyenesen, területi és időbeli korlátozás nélküli felhasználási jogot enged a pályázat kiírója részére, mellyel a fotók szerzői jog érvényesítése nélkül szabadon felhasználhatóak, külső és belső kommunikációs felületeken megjeleníthetőek
  • nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé kerülő kilátót: Szent László kilátó-kápolna (Gödöllői-dombság), Kardosfai-kilátó (Zselic), Millenniumi kilátótorony (Bükk), Szár-hegyi kilátó (Bakony), Tücsökdomb kilátó (Keszthelyi-fennsík), Óház-kilátó (Kőszegi-hegység), Dévényi Antal kilátó (Pilis), Csóványos kilátó (Börzsöny), Naplás-tavi kilátó (Pesti-síkság), Felsővár-kilátó (Gömöri–Hevesi-dombság)
  • nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé kerülő turistaházat: Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK) (Zemplén), Szalajka-ház (Mátra), Fátyol Vendégház (Bükk), Meteor Turistaház (Zselic), Farkasgödöri turistaház (Bükk), Gyopár Kulcsosház (Mecsek), Rotter Lajos Turistaház (Budai-hegység), Muck Turistaház (Soproni-hegység), Kismagos Erdei Oktatóközpont és Szállás (Börzsöny), Szent Mihály-völgyi Zarándokház (Bakony)
A pályázat menete:
  • augusztus 21-31. között várjuk a beküldött pályázatokat
  • a beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri, mellyel a tíz-tíz legjobb pályázat kerül kiválasztásra
  • szeptember 23. és október 2. között a tíz-tíz legjobb pályázatra lehet lájkolással szavazni az Aktív Kalandor Facebook oldalán
  • október 3. eredményhirdetés, a leadott szavazatok alapján Az Év Kilátója és Az Év Turistaháza a legtöbb szavazatot kapott építmények (szavazatazonosság esetén a szakmai zsűri sorsolással dönt)

forrás: Aktív Kalandor

Előző cikk

Pellet termelés/felhasználás

Következő cikk

Szakmakóstoló hét sikerei




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Fuják József [100]

Fájdalommal tudatjuk, hogy Fuják József gránitdiplomás erdőmérnök, ny. bankigazgató 2024. július 17-én, életének 100. évében elhunyt. Temetése, kérésének…
Exit mobile version