FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ALLVIEW projekt és a WOODCircle

Szeptember 12-én Lyonban, a COVEs Forum 2024 keretében kerül sor az Erasmus+ ALLVIEW projekt zárórendezvényére. A mellékprojektek közé beválasztott WOODCircle a poszter szekcióban kerül bemutatásra.

Az ALLVIEW projekt egy transznacionális együttműködési platform, amely a fa- és bútoripari partnereket összekapcsolva a szakoktatás és szakképzés korszerűsítésének innovatív megközelítését célozza meg.  A projekt 2020-ban indult a spanyolországi Murcia régió CETEM Technológiai Központjának vezetésével és több mint 20 partnerrel együttműködve egy csokornyi eredményt és kezdeményezést dolgozott ki a vállalatok és a képzési rendszer közötti együttműködés erősítése érdekében.

A főbb eredmények között szerepel egy többnyelvű e-learning platform a támogatott lakókörnyezet, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság, valamint az ezt lehetővé tevő technológiák témakörében indított továbbképzésekkel; egy platform a munkaerő-kínálat és a kereslet összehangolására, valamint a munkavállalók nemzetközi mobilitásának megkönnyítése érdekében; továbbá számos olyan útmutató és kézikönyv, melyek megkönnyítik a szakképzés és a felsőfokú szakmai képzések közötti átmenetet.

Az ALLVIEW-nak köszönhetően 70 európai diák és 70 tanár vehetett részt egy többhetes intenzív képzésen egy uniós országban, melynek során az innovációra és az új körforgásos üzleti modellekre nagy hangsúlyt fektető egyetemekhez, vállalatokhoz és kutatóközpontokhoz látogattak el.

Az ALLVIEW zárórendezvénye, amelyet nemzetközi vendégekből álló zsűri gazdagít, egy poszter szekciót is tartalmaz, amelyre a WOODCircle-t is beválogatták. Ily módon lehetőség nyílik arra, hogy a projektvezetők a bútoripari és képzési ágazat képviselőinek köreiben mutassák be a képzés és a mobilitás során elért eredményeket.

Az ALLVIEW rendezvény a COVES Fórum hivatalos programjának része, amely Európa legnagyobb szakképzési kezdeményezése, és amelyen több mint 400 küldött vesz részt egész Európából. Egy három napon át tartó intenzív diskurzus, képzési központok látogatásával, valamint a legjobb gyakorlati tapasztalatok diákok és tanárok általi bemutatásával.

A rendezvény fontos kapcsolatépítési lehetőség, amely izgalmas és értékes kontextusban zárja le a WOODCircle projektet.

forrás: FABUNIO

Előző cikk

Vadkár után, vadkár előtt

Következő cikk

WOODCircle - meghívó




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version