FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ENSZ – Paktum a jövőért

A világ nagy kihívásaira közös fellépést sürget a világszervezet. Az ENSZ kétnapos csúcstalálkozóján elfogadták a Paktum a jövőért (The Pact for the Future) című tervet.

Az ENSZ Közgyűlése jóváhagyta azt a tervet, amelynek célja a világ egyre megosztottabbá váló nemzeteinek összefogása a 21. század kihívásainak kezelése érdekében. Ezek a kihívások a klímaváltozás és a mesterséges intelligencia, az eszkalálódó konfliktusok, a növekvő egyenlőtlenség és a szegénység.

Az úgynevezett „Paktum a jövőért” felszólítja az ENSZ 193 tagországának vezetőit, hogy az ígéreteket valós tettekre váltsák, amelyek változást hoznak a világ számára. A cél a nemzetközi béke és biztonság előmozdítása, a befogadó társadalmak támogatása és annak biztosítása, hogy a technológia az emberiség közös javát szolgálja.

A paktumot az Antonio Guterres ENSZ-főtitkár által összehívott kétnapos csúcstalálkozó első napján, vasárnap fogadták el. A csúcstalálkozón részt vett többek között Olaf Scholz német kancellár és a 2014-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett Malala Yousafzai.

forrás: EuroNews 09-23

Előző cikk

Gemenc ékköve

Következő cikk

Hogyan előzhetjük meg a vadkárokat?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések