FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni Egyetem: fejlesztések, rekordszámú hallgató

Rekordszámú, közel 1.500 elsőéves kezdte meg tanulmányait ma a Soproni Egyetemen. Őket és a visszatérő hallgatókat felújított kollégiumok és épületek, sportnap és egy könnyűzenei fesztivál is várja a Hűség városában. Az elsőévesek részvételével tartják meg 2024. szeptember 5-én az intézmény Központi Évnyitóját.

83 millió forintból valósult meg a Soproni Egyetem Baross úti kollégiumának tetőszigetelése, és további 160 millió forintot fordítanak a vizesblokkok felújítására. Ez csak két példa, abból a hatalmas rekonstrukciós munkából, melynek legnagyobb része befejeződött, mire megérkeztek az egyetemi hallgatók az Alma Mater falai közé. A zökkenőmentes munkavégzés érdekében a nyár mindig kiemelt időszak, így idén is számos felújítás fejeződött be a tanév megkezdésére a Soproni Egyetem épületeiben és kollégiumaiban.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar Bezerédj Amália Kollégiumában megtörtént a teljes külső nyílászárócsere. A Régi és Új kollégium épületeiben 100 szobát festettek ki a szakemberek, a két kollégium összesen 410 darab új ágyat kapott.

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara új épületbe költözött a nyár folyamán a soproni Bajcsy-Zsilinszky úti campuson belül. Az ún. NNRC Központ mostantól a faipari és kreatívipari szakemberek új bázisa. A modern épületet belülről teljesen átalakították, informatikai megoldásai, vagyonvédelme, kártyás beléptetőrendszere a legmodernebb technológiákat igénybe véve készült el. Egy hatalmas léptékű, 524 milliós beruházás Soproni Egyetemen, amely lehetővé teszi, hogy a fő campus épületei még jobban szolgálják a megújuló intézmény dolgozóinak és hallgatóinak igényeit.

A Soproni Egyetemen zajló folyamatos munka és fejlesztés a hallgatói létszám pozitív alakulásával párhuzamos. A sikeres felvételi és pótfelvételi számok alapján várható, hogy jövőre az intézmény átlépi a 4000 fős hallgatói számot. Erre az egyetem szakemberei is készülnek, digitális oktatási megoldások fejlesztésével.

Szeptember elsejétől 4 oktató kapott egyetemi tanári kinevezést. Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök határozata alapján Dr. Heil Bálint (EMK), Dr. Pásztory Zoltán (FMK), Dr. Kósa Balázs (FMK) és Dr. Molnár László (FMK) egyetemi tanári címet kapott.

A Soproni Egyetem egyedülálló képzési portfóliója hazánkban és nemzetközi szinten is óriási kuriózum. Az erdészettől, a közgazdaságtanon, faiparon át a művészetig és pedagógiáig, minden tudományterület összekapcsolódik Sopronban, így országos szinten is a Soproni Egyetem a válasz a fiatalok igényeire.

Forrás: SOE

Előző cikk

Innovációs trendek a fa alapú gazdaságban

Következő cikk

A klímaváltozás durva mellékhatása




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version