FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fakitermelés a Sóstói-erdőben

NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete a fészkelési és fiókanevelési idő elmúltával, október elején fakitermelést kezdett a Sóstói-erdőben, amelynek során 1,7 hektáron a meglévő idős állomány véghasználatát végezzük el. Az erdőfelújításra a faanyag leszállítását követő talaj-előkészítés után, várhatóan jövő ősszel kerül sor.

A fakitermelést a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Erdőfelügyeleti Osztályának engedélyével, a Hortobágyi Nemzeti Park és a helyi civil természetvédő szervezetek bevonásával terveztük meg. A munka során kiemelt figyelmet fordítunk a területen található védett gombafaj, az ágas tapló egyedeire, a vágástéren kijelölt hagyásfák kiválasztása is ennek alapján történt meg. A fakitermelés várhatóan mintegy két-három hetet vesz igénybe, mivel az erdő egy kevésbé látogatott részén történik, ezért az erdőjárás különösebb korlátozására nincs szükség. Fontos viszont, hogy a vágásterület munkavégzési időn kívül is elzárt területnek számít, ezért ott illetéktelen nem tartózkodhat.

Ugyanakkor a faanyag szállításakor munkagépek közlekednek majd az erdészeti utakon – emiatt kérjük az erdőjárók türelmét és megértését. Várhatóan az ősz folyamán több erdőrészletben végzünk nevelővágásokat. Ezek a fakitermelési munkák egy-egy helyen néhány napig tartanak, addig a környező erdei utakon korlátozásokra lehet számítani. A faanyagszállítást igyekszünk a legrövidebb idő alatt megvalósítani, hogy ne akadályozzuk a gyalogos erdőjárást – tájékoztatott Szokolovszki Géza, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók jövőjéért

Következő cikk

NYÍRERDŐ Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

170 e ha erdő eladó

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi…
Exit mobile version