FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni Egyetem előrébb a nemzetközi rangsorokban

A Round University Rankings (RUR) idén több, mint 1000 egyetemet mért fel. A Soproni Egyetem bölcsészettudományok terén 14, az élettudományok teréén 53 hellyel, a műszaki tudományok terén 188 hellyel és a társadalomtudományok terén 204 hellyel lépett előrébb.

A Round University Rankings (RUR) Tudományterületi Rangsor a világ vezető felsőoktatási intézményeinek teljesítményét 6 tudományterületen értékeli: bölcsészettudományok, élettudományok, orvostudományok, természettudományok, műszaki tudományok és társadalomtudományok. Minden egyetemet ugyanazzal a 20 mutatóval és a RUR Világ Rangsorokban alkalmazott 4 fő egyetemi tevékenységi terület (oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetköziség (10%), pénzügyi fenntarthatóság (10%)) alapján értékelnek. A rangsor idén több, mint 1000 egyetemet mért fel.

Soproni Egyetem (SOE) világ szinten – a szakrangsorokon belül értelmezett teljesítményt tekintve – a
– legjobb eredményt a bölcsészettudományok (világ 453., amely 2023. évhez képest 140 hellyel történő javulást jelent),
– majd az élettudományok (világ 604., amely 53 hellyel való javítást jelent),
– ezt követően a műszaki tudományok (világ 677., amely 188 hellyel való javítást jelent),
– továbbá a társadalomtudományok (világ 766., amely 204 hellyel való javítást jelent)
listákon érte el.

SOE hazai szinten a 6. legjobb egyetem az élet- és bölcsészettudományok szakrangsorában. A műszaki tudományok esetén a 8. legjobb, míg társadalomtudományok körében a 9. legjobb felsőoktatási intézmény. SOE az oktatás kulcsterületen érte el a legmagasabb pontszámokat. Oktatás dimenzióban 1. a műszaki tudományok (világ TOP 33%), 3.a bölcsészet- és élettudományok (világ TOP 18% és 39%) és 4. a társadalomtudományok esetén (világ TOP 46%). Pénzügyi fenntarthatóság kulcsterületen 2. a bölcsészettudományok (világ TOP 5%) és 5. az élettudományok (világ TOP 17%) viszonylatában.

A RUR 2024 Bölcsészettudományok szakrangsora.

A RUR 2024 Élettudományok szakrangsora.

A RUR 2024 Társadalomtudományok szakrangsora.

A RUR 2024 Műszaki tudományok szakrangsora.

Forrás: SOE

Előző cikk

LXV. FAGOSZ Fakereskedelmi Konferencia – október 29.

Következő cikk

SOE: Természetesen Veled podcast sorozat




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version