FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Utakon Reviczky Gáborral – 92., 2021/38. adás

A gemenci erdő titkai – a gímek otthona / Emlékkereszt Kám község határában / Erdő Háza átadás Sopronban – 70 éves a TAEG Zrt. / Vadvilág – Lecsendesedő gímszarvas bőgés / Gasztro percek – Rakott, gombás, paprikás csirkecomb

A gemenci erdő titkai – a gímek otthona

A Gemenci erdő egy természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő, mely a Duna mentén fekszik. Növény- és állatvilága igen gazdag, nagyvadjai közül a dám- és a gímszarvas kiemelendő, melyek világhírűvé tették a területet. A helyszín és az itt jelenlévő gímszarvas állomány múltjáról és jelenéről érdeklődtünk a Gemenc Zrt. munkatársától.

Emlékkereszt Kám község határában

Az 52. Eucharisztikus Világkongresszus magyarországi megrendezésének emlékére, Kám község határában, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. egy 5 méter magas emlékkeresztet állíttatott. A Jeli Arborétum közelében található helyszín ezentúl nemcsak csodálatos környezetével, hanem eme szakrális emlékhely jelenlétével is biztosíthatja a természetkedvelő turisták lelki feltöltődését.

Erdő Háza átadás Sopronban – 70 éves a TAEG Zrt.

A soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Az ünnepségre egy avatás keretében került sor, melynek eredményeként átadták az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot.

Vadvilág – Lecsendesedő gímszarvas bőgés

Néhány hete Zalában kezdtük cserkelésünket a szarvasbőgés elején, mai adásunkban pedig visszatérünk ugyanide, hogy immár a szeptemberi ködök, varázslatos napfelkelték, a lenyugodott Nyár aranyló zárónapjaiban keressük a zalai bőgés utolsó dalnokait.

Gasztro percek – Rakott, gombás, paprikás csirkecomb

Egy pörkölt alapot készítése után, ebben pároljuk az apró kockára vágott csirkecombot, majd később gombát és tejfölt hozzáadva ízesítjük. Ezután összekeverjük a megfőzött lebbencs tésztával, majd kizsírozott, zsemlemorzsázott tepsibe helyezzük. Felkarikázott paradicsomot, paprikát és mozzarellát teszünk rá. Tejföllel megkenve sütőbe helyezzük, majd készre sütés után tálaljuk.

A teljes adás (26:00)

– A gemenci erdő titkai – a gímek otthona
– Emlékkereszt Kám község határában
– Erdő Háza átadás Sopronban – 70 éves a TAEG Zrt.
– Vadvilág – Lecsendesedő gímszarvas bőgés
– Gasztro percek – Rakott, gombás, paprikás csirkecomb

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti címtár 2021 - ...aki számít benne van...

Következő cikk

Nemzeti parkok, erdészetek színes őszi kínálata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdők vízpótlása

Fennmaradásuk érdekében szükséges az erdők ökológiai vízpótlása! Elkezdődött az igények felmérése, szeptembertől pedig érdemi lépések várhatók! Igénybejelentés augusztus…
Tovább

Békás-szorosi gát veszélyben

Rendkívüli helyzet alakult ki a Békás-szorosi víztározónál, ahol a hegyvidéki áradások következtében tonnaszámra érkeztek uszadékfák, amelyek gyakorlatilag beborították…