FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa van, vevő alig

Szerbia: A nagy hőség ellenére sokan már azon gondolkodnak, hogy tűzifát vagy szenet vásároljanak a hideg napokra, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen vásárolniuk, magasabb árakon. A Szerbiai Rádió és Televízió összefoglalójában azt írja, hogy a kínálat országszerte megfelelő, de vásárló kevés van. Az enyhe tél miatt az elmúlt két évben kisebb mennyiséget vásároltak a polgárok, sokuknak még vannak tartalékaik is.

Azt nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni, hogy a fával illetve szénnel történő tüzelés a legolcsóbb, de tény, hogy Dél-Szerbiában és az ország keleti részében szinte mindenki ezzel fűt. Pirotban tavasszal például 6.500 dinárt kértek egy köbméter fáért. Hasonló a helyzet Kragujevácon és környékén, ahol szintén 60 euró körül mozog a fa köbmétere.

A szabadkai fatelepeken csak importált szenet vásárolhatunk. A boszniai tonnája 18.000, a banovići 23.000, a montenegrói pedig 19.500 dinár. A kemény fa (tölgy, bükk) köbmétere 7.500 és 8.500 dinár között mozog az észak-bácskai városban.

forrás: Szabad Magyar Szó

Előző cikk

Kiterjesztési jogkör a szakma érdekében

Következő cikk

Kórházi fűtés faaprítékkal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések