FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 246., 2024/36.

Kardiotanösvény a gyenesdiási erdőben / A kaktuszok megjelenése a Kiskunságban / A lucfenyők pusztulása és a változó klíma / Országos Vadásznap Lakitelken / Vadvilág – Szeptember elején, szarvasbőgés kezdetén

Kardiotanösvény a gyenesdiási erdőben

Út az egészséghez – ez a mottója annak a programnak, melynek keretében megnyitották az ország legújabb kardio-tanösvényét, a Bakonyerdő Zrt. és a Keszthelyi Kórház közreműködésével. Az átadóünnepség gyenesdiási helyszínére látogattunk el ez alkalomból.

A kaktuszok megjelenése a Kiskunságban

Bár a nyári hónapok már elmúltak, a kánikula még így szeptember idején is velünk maradt. Ez hangsúlyos figyelmeztetés arra, hogy Földünk klímája szélsőséges irányba változik. Az egyre melegedő éghajlat ideális körülményeket alakított ki arra, hogy a – Magyarországon egyáltalán nem őshonos – kaktuszfélék is kiváló életfeltételeket találjanak. A Kiskunság vidékén látványos telepek jelentek meg ebből a növényfajból.

A lucfenyők pusztulása és a változó klíma

A Bátonyterenye határában lévő fenyőpusztulásról már korábbi adásunkban szót ejtettünk. Akkor az erdei fenyvesben pusztító viharkárra fókuszáltunk, ezúttal viszont a lucfenyőt ért szú-fertőzésnek járunk utána.

Országos Vadásznap Lakitelken

Az Országos Vadásznapnak idén a Bács-Kiskun vármegyei Lakitelken található Hungarikum Liget adott otthont. Az eseményen színes programok várták mind a szakmai, mind a civil közönséget.

Vadvilág – Szeptember elején, szarvasbőgés kezdetén

Elérkezett a szeptember. Ez a természetkedvelők számára egyet jelent az őszi időszak egyik legfontosabb eseményével: a szarvasbőgéssel. Gímszarvasaink rátértek az ilyenkor szokásos menetrendjükre, ezzel témát kínálva vadfilmesnek, természetjárónak egyaránt.

A teljes műsor (26:00)

– Kardiotanösvény a gyenesdiási erdőben
– A kaktuszok megjelenése a Kiskunságban
– A lucfenyők pusztulása és a változó klíma
– Országos Vadásznap Lakitelken
– Vadvilág – Szeptember elején, szarvasbőgés kezdetén

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Segítség az erdőtüzek utáni helyreállításhoz

Következő cikk

Románia: 500+ hektáros tűzeset



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések