FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újpesti faültetések

Az Újpesti Városgondnokság idén ősszel is folytatja a kerület zöldítését, melynek keretében több száz földlabdás facsemetét ültetnek el. A városi faültetéshez legmegfelelőbb időszak az ősz, amikor a fák a vegetációs időszak végére érve nyugalmi állapotba kerülnek, felkészülve a következő tavaszi megtelepedésre.

Az ültetési folyamat alapos előkészületeket igényel, amelyek során a szakemberek először a fahelyeket azonosítják. A kivágott fák helyeit és az új ültetési lehetőségeket a fakataszteri rendszer segítségével határozzák meg. A törvényi előírások alapján minden kivágott fa helyére három újat kell ültetni.

A megfelelő fahelyek kiválasztása után a közműegyeztetések következnek, figyelembe véve az adott terület fény-, szél- és talajviszonyait. Az ültetendő fajok kiválasztásánál különös figyelmet fordítanak a városi környezethez jól alkalmazkodó, őshonos fajokra.

Az őszi ültetés előkészületei már a kerület több pontján láthatóak, a végleges ültetési listát és a fák típusát az Önkormányzat hagyja jóvá. A lakosság hamarosan több új fával gazdagodó zöld területekkel találkozhat Újpest-szerte.

forrás: ÚjpestiHírmondó

Előző cikk

SEFAG Zrt. FSC® erdőgazdálkodási auditja

Következő cikk

Állati jó rajzverseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések