FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdész szemmel túrasorozat 6.

Fenntartható erdőgazdálkodás a szentendrei tölgyesekben – múltidéző erdei séta Tóth Kristóf, a Szentendrei Erdészet vezetőjével, 2024. október 26-án.

Hatodik túránkon Tóth Kristóf, a Szentendrei Erdészet vezetője segítségével fedezhetik fel az érdeklődők a Szentendre környéki erdőket. Kristóf 2015 óta dolgozik a Pilisi Parkerdőnél, 2020 óta gondozza erdészetvezetőként a rá bízott, Visegrádi-hegység keleti oldalán lévő erdőket. Szabadidejében szeret terepfutni, futni, kerékpározni.

Sétánk során betekintést nyújtunk a Szentendrei Erdészet elmúlt 25 évének történetébe – hogyan fejlődött az erdőgazdálkodás a folyamatosan változó szakmai, természeti, klimatikus, gazdasági és társadalmi környezetben. 

A túra során bemutatjuk, hogyan alakultak át az itt található, egykor elöregedett tölgyesek – természetes úton – mageredetű fiatalos erdőkké. Megmutatjuk, hogy az elmúlt évek változásaira reagálva, hogyan vezetjük át az arra alkalmas tölgyeseket az örökerdő gazdálkodási üzemmód keretei közé. Ezáltal olyan egészséges erdőket létrehozva, amelyekben a társadalom növekvő erdei rekreációs igényei, a klímaváltozáshoz és természetvédelmi szempontokhoz való alkalmazkodás és az ezeknek alapot adó fenntartható erdőgazdálkodás békével megférnek egymás mellett.

A túrára itt tudsz jelentkezni:
https://sportoutdoor.hu/tura/erdesz_turasorozat_6_szentendre

Indulás: Lajos-forrás, Szentendre

Időpont: 2024. október 26., szombat, indulás: 10.00-kor

forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Előző cikk

Erdészeti igazgatás új webcíme

Következő cikk

Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók jövőjéért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

170 e ha erdő eladó

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi…